Nový termín konference CSZM

Potravinářství v EU se zaměřením na obor zpracování masa a další aktuální témata byla připravena pro 11. ročník konference masného průmyslu MEATING 2020. Za současné situace však není možné konferenci v řádném termínu 19.10.2020 uspořádat, proto ji organizátoři za podpory partnerů konference, překládají na termín 5.10.2021.

MEATING 2020

Odborná konference masného průmyslu zaznamenával před svým zrušením vysoký zájem. Je to výsledek usilovné týmové práce, desetileté tradice, vhodně zvolenými odbornými programy, atraktivním večerem plným ocenění nejúspěšnějších profesionálů z oboru a také vítězů soutěže Řeznicko-uzenářská prodejna roku. Na akci se  registrovalo mnoho účastníků – profesionálů z firem i odborných škol z oblasti masného průmyslu.  Proběhla soutěž o nejlepší „Řeznicko – uzenářskou prodejnu roku 2020“ a vítězům bude předáno ocenění.

Každé odvětví potřebuje své výroční setkání, kde zazní aktuální informace o stávající a nové legislativě, trendech i nových příležitostech.  V masném průmyslu se setkání uskuteční v náhradním termínu dne 5. října 2021 v OREA Hotelu Voroněž v Brně.

I v době, která nepřeje osobnímu setkávání lidí, organizuje Český svaz zpracovatelů masa další akce jako je např. „Je to maso“ – podpora spotřeby masa a masných výrobků, „Bude to maso“ – náborová kampaň na odborných školách a „Masobraní“ – celostátní svátek masa, které budou na setkání MEATING 2021 presentovány.

Jak říká výkonný ředitel MVDr. Radek Slanec: “Jedním z hlavních poslání Českého svazu zpracovatelů masa je přispívat k výchově odborných pracovníků pro obor zpracování masa, zejména učňů a studentů. Proto využijeme přidaný čas do příští konference a více se zaměříme na tuto činnost.“

Karel Pilčík, předseda představenstva Českého svazu zpracovatelů masa srdečně zve všechny odborníky dne 5.10. 2021 do Brna, hotelu Voroněž na konferenci masného průmyslu Meating 2021.

 

Zdroj: Český svaz zpracovatelů masa

Praha, 14. října 2020