Albert děkuje zaměstnancům prodejen a vyplatí jim mimořádnou odměnou 4 000 korun

Provozní zaměstnanci v prodejnách Albert dostanou mimořádnou odměnu ve výši 4 000 korun. Albert jim takto děkuje za skvěle odvedenou práci v loňském roce, zejména v náročném vánočním období ztíženém koronakrizí. Od 1. ledna také společnost navýšila mzdy. V průměru si tisíce pokladních, skladníků, prodavačů, zelinářů či pekařů polepšily o 6 procent. Minimální garantované navýšení činí 3 procenta. Albert tak pokračuje v navyšování mezd.

„Zaměstnancům děkujeme za jejich nasazení a výborné zvládnutí náročného období adventu a vánočních svátků, které bylo ještě ztížené protikoronavirovými a hygienickými opatřeními. Dokázali, že v Albertu všichni pracujeme jako jeden tým a zasloužili se o spokojený, pohodlný a bezpečný nákup našich zákazníků,“ děkuje kolegům na prodejnách Michal Pavelka, senior vice-prezident pro Operativu ve společnosti Albert.

Prosincová mimořádná odměna pro zaměstnance prodejen Albert ve výši 4 000 korun je za uplynulý rok již třetí vlnou mimořádných odměn. Náklady na vyplacení té prosincové činí řádově několik desítek milionů korun.

Tisícům provozních zaměstnanců v prodejnách Albert se zároveň od Nového roku zvedly mzdy. Polepšily si v průměru o šest procent, přičemž každý má garantované navýšení o tři procenta. Albert tak pokračuje v navyšování mezd i v letošním roce i přes ztíženou ekonomickou situaci danou pandemií onemocnění Covid-19.

„Společně s našimi zaměstnanci jsme loni udělali maximum, abychom vytvořili bezpečné prostředí k nákupu a aby bylo v našich obchodech dostupné vše potřebné. To se nám povedlo a zákazníci se k nám s důvěrou vracejí. I když s sebou pandemie nese razantní růst nákladů souvisejících s dezinfekcemi a hygienickými opatřeními, úklidovými i dezinfekčními službami, ochrannými pomůckami či neustále se měnícími podmínkami, navýšili jsme od 1. ledna mzdy tak jako v minulých letech,“ říká Michal Pavelka. Navýšení investice do mezd bude znamenat dodatečné náklady v řádu stovek milionů korun.

 

Zdroj: Albert Česká republika, s.r.o.

Praha, 13. ledna 2021