BILLA dokončuje instalaci plexiskel u pokladen ve všech svých supermarketech

Společnost BILLA dokončuje instalaci ochranných plexiskel u pokladen. V zájmu ještě vyšší ochrany zdraví svých zaměstnanců a zákazníků prodejen BILLA dovybaví v průběhu následujících dnů ochrannými plexiskly i info pulty pro zákazníky v otevřených kancelářích.

V průběhu posledních týdnů přijala společnost BILLA hned několik zásadních opatření vedoucích k ochraně svých zaměstnanců i zákazníků. Z hlediska zajištění ochranných pomůcek jsou všechny prodejny vybaveny tekutým mýdlem, které obsahuje dezinfekční složku, jednorázovými rukavicemi a krémy na ruce. Dezinfekce je jim dále poskytována pro dezinfekci pokladních pásů, scannerů, odkládacích pokladních ploch, váh a skel obslužných prodejních vitrín v oddělení lahůdek, chladicích vitrín v prostoru prodejen, podlah, nákupních vozíků a košíků nebo madel a klik dveří.

Každý zaměstnanec je v současnosti povinen si chránit obličej. Společnost BILLA první várku roušek a respirátorů, kterou dostala od vlády, již distribuovala na prodejny, nicméně vzhledem k tomu, že jich stále není dostatek, instruovala všechny zaměstnance, aby se chránili všemi jimi dostupnými prostředky, jako např. bavlněnými šátky, šálami, ústenkami apod. Firma zároveň spolupracuje s několika společnostmi, které roušky pro zaměstnance BILLA šijí.

V zájmu zajištění delšího volna zaměstnanců před nástupem na další směnu a bezproblémového dozásobení, společnost BILLA zároveň upravila až do odvolání otevírací dobu do 20.00 hodin.

Od úterý 17. 3. 2020 BILLA rovněž přistoupila k balení nebaleného pečiva na všech prodejnách do mikrotenových nebo papírových perforovaných sáčků. Požadavky na nákup jiného počtu, než je zaměstnanci baleno, mohou zákazníci řešit přes obslužný pult lahůdek, kde jim požadované kusy zabalí individuálně.

Opatření přijímaná společností BILLA jsou průběžně aktualizovaná na webových stránkách společnosti, zaměstnanci je mají zveřejněné a pravidelně aktualizované na firemním intranetu.

 

Zdroj: BILLA ČR

Praha, 31. března 2020