Bonami expanduje se svými kamennými prodejnami i na Slovensko

Ke čtyřem českým kamenným prodejnám otevřeným během posledního půl roku přibyla včera první Bonami prodejna mimo republiku, tentokrát v Bratislavě. Mimo ní Bonami i nadále investuje do skladů, vlastní dopravy i dodatečných služeb.

První slovenská kamenná prodejna vychází z letošního plánu otevření 5 prodejen do konce roku. Po zatím poslední otevřené prodejně v Galerii Nové Butovice, která je současně první prodejnou přímo v obchodním centru, se pozornost Bonami přesunula také na Slovensko, na další klíčový trh.

Bratislavu jsme logicky plánovali jako první zahraniční prodejnu. Slovensko je pro nás druhý nejsilnější trh, letos navíc rychle rostoucí. Koncept prodejny je stejný jako v Česku, tedy místo, kde si zákazníci mohou vyzvednout své objednávky, prohlédnout stovky našich produktů, koupit cokoliv z naší široké nabídky na webu či vrátit produkty, které se jim nelíbí. Prodejnu jsme opět otevřeli s naším partnerem, společností ProSpánek,”  říká Pavel Vopařil, CEO Bonami. “I když současná situace mnohé komplikuje, my vnímáme tuto dobu jako příležitost a tato prodejna je pro Bonami další krok v rozšíření nového konceptu na všechny trhy, na kterých působíme,” dodává.

Letošní silný růst společnosti se kromě investic do nových prodejen projevil i v rozšiřování skladu, který díky tomu nabízí 30 000 položek okamžitě dostupných pro odeslání zákazníkovi, rozšiřování a zrychlování služeb i vlastní dopravy. I díky expanzi teď společnost zažívá nejsilnější sezónu za celou dobu svého působení, meziročně očekává až 80% nárůst.

„Zrychlujeme i samotnou dopravu, máme násobně více produktů skladem, a tak z něj prodáváme už přes  90 %. Díky dostatečným kapacitám expedujeme do druhého dne, a to i přes rostoucí poptávku a extrémní nárůst objednávek v posledních týdnech,” uzavírá Pavel Vopařil.

Rozšířil se také počet výdejen – kromě Jenče u Prahy, kde bude v dohledné době otevřen také Bonami Outlet, slouží jako výdejna každá z prodejen, partnerskou prodejnu Bonami otevřelo také v Hradci Králové. V Brně zase od začátku listopadu funguje vlastní doprava pro nadrozměrné zásilky.

Od letošního jara otevřelo Bonami prodejny na Černém Mostě, v Letňanech, Nových Butovicích, v Brně a nyní v Bratislavě. Ve všech prodejnách je také možné si zboží objednat online, zkonzultovat možnosti s prodejními asistenty či vyzvednout objednané zboží. Každá z prodejen má kromě základního společného sortimentu i vlastní “zaměření”, jde například o rozšířený sortiment pohovek, koberců či bytového textilu.

 

Zdroj: Bonami

Praha, 27. listopadu 2020