Brown-Forman přebírá distribuci na Slovensku

Brown-Forman Corporation, jedna z největších amerických společností vyrábějících lihoviny a víno, na podzim loňského roku oznámila, že od 1. září 2023 bude na Slovensku sama distribuovat své vlastní značky.

„Věříme, že vlastní prodej na Slovensku nám pomůže k dalšímu růstu. Zejména u našeho portfolia rodin značek Jack Daniel’s Tennessee Whiskey a Finlandia Vodka,“ uvedl Marshall Farrer, prezident evropské divize společnosti Brown-Forman Corporation.

Na Slovensku kategorie whiskey, primárně superprémiové značky a kategorie vodky, stále rostou a přitahují nové zákazníky.

Společnost nedávno jmenovala Danielu Hanzlovou do funkce vedoucí prodeje společnosti Brown-Forman pro Českou republiku a Slovensko. „Jsem velmi ráda, že v osobě Daniely přichází zkušená profesionálka v oblasti prodeje s vynikající znalostí slovenského trhu, která bude dále rozvíjet naše podnikání,“ uvedla Maria Navas Peire, generální ředitelka společnosti Brown-Forman Czechia & Slovakia.

Firma se těšila dlouholeté spolupráci se svým distributorem KOFT s.r.o., a bude v ní pokračovat až do konce srpna 2023.

Brown-Forman prodává napřímo své vlastní značky na několika evropských trzích, včetně Velké Británie, Německa, Polska, Francie, Španělska, Česka, Belgie a Lucemburska.

 

Zdroj: MSL

Praha, 16. března 2023