CHEP uvedl plastovou displejovou čtvrtpaletu Q+

Společnost CHEP, globální lídr v oblasti řešení pro dodavatelský řetězec, představila na pražském listopadovém LOG-IN fóru logistických inovací 2019 svoji plastovou displejovou čtvrtpaletu Q+.

Ta poskytuje nové možnosti pro zlepšení zviditelnění značky v místě prodeje, dostupnosti produktů v prodejnách i pro jejich skladování, přepravu a celkové snížení vlivu dodavatelských řetězců na životní prostředí. Jedná se o jedinou 100% uhlíkově neutrální displejovou paletu, která vznikla ve spolupráci s klíčovými partnery ze segmentů retailu a FMCG, aby plnila aktuální požadavky trhu a odpovídala i výzvám, jež přinese retail budoucnosti.

„Nákupní chování se neustále mění. A rozvoj e-commerce zcela změnil způsob, jímž lidé nakupují. Zákazníci vyžadují širší výběr produktů, snadnou orientaci v obchodech i možnost jednoduše a rychle najít zboží, o které mají zájem, v regálech. Provozovatelé kamenných prodejen pak musí předvídat očekávání svých zákazníků a zajišťovat pro ně zákaznickou zkušenost na vysoké úrovni, aby se vraceli zpět. Celá tato změna dynamiky vytváří na dodavatelské řetězce tlak,“ uvedl Jan Kočárek, generální ředitel společnosti CHEP pro Českou republiku a Slovensko.

„Pokud většina společností vnímá pohyb dodavatelského řetězce jako ‚z výroby do regálu’, my zaujímáme jiný úhel pohledu – takový, který začíná u nakupujícího a od něho se odvíjí zpět. Dodavatelské řetězce proto formujeme tak, aby fungovaly plynule a efektivně zajišťovaly dodávky zboží podle potřeb nakupujících. Naše produkty naopak slouží k tomu, aby maloobchodníkům a výrobcům umožňovaly snadné doplnění regálů a účinné oslovení zákazníků s cílem prodat více zboží s menšími náklady.“

Čtvrtpaleta Q+ má patentovaný design, díky kterému může být využita pro dvojité stohování. Princip dvojitého stohování umožňuje výrobcům a maloobchodníkům optimalizovat dopravu a skladování, z čehož v praxi plyne až o polovinu méně kamionů na evropských silnicích a snížení emisí CO2.

Produkt disponuje také patentovaným systémem uchycení Blue Click, jenž slouží ke snadnému nastavení a přepravě předbalených stojanů se zbožím. Kartonové displeje lze na znovuvyužitelnou plastovou paletu jednoduše nasadit, zabalit a ze skladu na prodejnu vyslat přesně v té podobě, v jaké budou vystaveny. V místě prodeje tím odpadá nutnost najímat merchandisery k sestavování a manuálnímu doplňování stojanů. Toto řešení zajišťuje pro značky lepší viditelnost v obchodech, snižuje míru poškození zboží při transportu a zvyšuje dostupnost zboží v regálech (OSA).

„Klíčová část našeho business modelu, myšlenka sdílení a opětovného používání CHEP palet, se zakládá na principech udržitelnosti,“ říká Jan Kočárek. Přímé výhody přechodu z jednorázových dřevěných palet na displejové čtvrtpalety lze vypočítat s pomocí online kalkulačky Power of Pooling. Díky tomuto nástroji mají společnosti k dispozici přehled o svých úsporách CO2 a dřeva.

„Zároveň nová čtvrtpaleta odráží klíčové myšlenky našeho globálního konceptu udržitelnosti Zero Waste World: pomáhá eliminovat fyzický odpad a prázdné přepravní kilometry, díky čemuž plně odpovídá potřebám moderního maloobchodu,“ dodává Jan Kočárek.

Displejová čtvrtpaleta Q+ se stala nejrychleji rostoucím produktem společnosti CHEP v České republice. Za posledních 12 měsíců společnost CHEP vydala v České republice a na Slovensku celkem vice než půl milionu kusů displejových palet, což reprezentuje meziroční nárůst o 77%. To je důkazem, že české značky ji využívají k úspěšnému propagovaní produktů, a to jak pro místní maloobchodní prodejny, tak i pro export hotových propagačních balíčků do jiných evropských zemí.

 

Zdroj: Best Communications

Praha, 16. prosince 2019