CPI Property Group poskytne nájemcům v obchodních centrech slevu 30 %

Největší vlastník retailových ploch v ČR, CPI Property Group, je připravena všem svým nájemcům, kteří splní podmínky programu „COVID-nájemné“, poskytnout 30% slevu na nájemném za letošní duben-červen.

„Rozhodli jsme se tak proto, že nám to dává největší smysl z hlediska udržení stability celého retailového trhu v České republice. Jako největší vlastník maloobchodních ploch v ČR za něj jednoduše cítíme zodpovědnost, proto chceme naše nájemce podpořit, aby toto období ustáli. Všichni jsme v tom společně,“ říká Petr Brabec, vedoucí asset managementu obchodních center v CPI Property Group.

„Samozřejmě sleva podléhá splnění podmínek, z nichž nejzásadnější je doplacení zbylých 70 %. Pokud na ně nájemce nebude mít, může žádat o státní dotaci na 50 % nájemného a doplatit ze svého jen 20 %,“ vysvětluje Petr Brabec a pokračuje: „Díky tomu, že my nájemcům slevu 30 % poskytneme, budou vůbec moci čerpat státní program COVID-nájemné.“

CPI Property Group aktuálně v České republice provozuje 14 obchodních center, se všemi nájemci bude jejich situaci řešit individuálně. Program je určen primárně pro ty, kteří nemohli mít během nouzového stavu otevřeno. „Je to velká výzva a náročný proces, čeká nás i spousta administrativní práce v rekordním čase, ale těšíme se na to. Jsme rádi, že je tady cesta, jak vyjít nájemcům vstříc a zároveň tím neohrozit vlastní závazky vůči našim věřitelům,“ uzavírá Petr Brabec.

 

Zdroj: CPI PROPERTY GROUP

Praha, 22. května 2020