CPI Property Group ukončila modernizaci OC Fénix ve Vysočanech

Realitní skupina CPI Property Group (dále CPI PG) úspěšně dokončila komplexní modernizaci pražského obchodního centra Fénix. Práce na modernizaci centra, které se nachází ve Vysočanech, započaly v květnu 2017 a zahrnovaly vytvoření nového vchodu z hlavní ulice, vybudování nového food courtu, novou podobu pasáží a relaxačních zón, a stejně tak modernizaci technologií.

Zásadní proměnou prošla také prodejna potravin společnosti Billa, u které byla navýšena prodejní plocha. Zrekonstruované centrum přilákalo nové nájemce, mnoho stávajících nájemců zmodernizovalo prodejní jednotky. Celková investice do OC Fénix přesáhla 200 milionů korun.

„Jsme rádi, že se nám podařilo dokončit tuto výjimečně náročnou rekonstrukci, jejíž průběh musel být speciálně uzpůsoben faktu, že se ve stejné budově nachází čtyřhvězdičkový Clarion Congress Hotel Prague, patřící do sítě CPI Hotels. Všechny práce, a to i ty hlučné, tak probíhaly za plného provozu centra, nikoli v nočních hodinách, jak je při podobných modernizacích běžné. O to víc nás těší, že tržby nájemců meziročně stále rostly. Věříme, že se novému Fénixu bude nyní ještě více dařit oslovovat Pražany, obyvatele přilehlých čtvrtí a lidi pracující v jeho okolí, protože obchodní centrum nabízí vedle plné nabídky gastronomických prodejen také obchody pro jejich denní nákupy,“ komentuje modernizaci Miloslav Kocek, asset manager CPI PG. Fénix je v současné době plně připravený na nové obyvatele Vysočan, kteří se v následujících letech nastěhují do plánovaných bytů v blízkosti metra Kolbenova. „Počítáme, že se Fénix stane místem každodenních nákupů pro obyvatele nové bytové zástavby,“ doplňuje Kocek. V této souvislosti proběhne v průběhu příštího roku také kompletní rekonstrukce podzemního parkoviště.

Centrum v posledních měsících modernizace, kdy probíhaly například výměny podlah, mobiliáře pasáží a osvětlení, posílili noví nájemci. V květnu v centru otevřela zrekonstruovaná a větší prodejna Datart, papírnictví McPen a indická restaurace Satyam, která zpestřila nabídku nového food courtu, ten byl otevřen v březnu letošního roku. V září svou jednotku otevřela síť kaváren Costa Coffee, studio Art of Nails nabízející manikúru a pedikúru a supermarket společnosti Billa, která otevřela svoji zvětšenou jednotku s dvojnásobným počtem pokladen.

Říjnovým přírůstkem je prodejna mobilního operátora O2 a do konce roku by měl své bistro i market otevřít Delmart. Někteří nájemci pak využili modernizace Fénixu k modernizaci svých prodejních konceptů, mezi ně patří například Sportissimo, Takko nebo Albi.

„Fénix a řada obchodních center v rámci našeho portfolia patnácti obchodních center v letošním roce oslavila desáté narozeniny. CPI PG je dlouhodobým investorem. Investice do modernizací našich center jsou klíčovými pro udržení pozice předního retailového hráče v České republice, který přináší nejnovější světové trendy. Fénix se svou polohou v srdci Vysočan zasloužil především o zásadní rozšíření nabídky restaurací a kvalitních nápojů a potravin, i proto je výsledkem rekonstrukce nárůst nabídky v segmentu Food & Beverages v centru oproti roku 2016 o 660 metrů čtverečních. Fenix je po IGY a Géčku v Českých Budějovicích a pražském Quadriu čtvrtým obchodním centrem z našeho portfolia, které prošlo rekonstrukcí v posledních dvou letech,“ dodává Petr Brabec, head of asset management shopping centres v CPI PG.

„Těší nás, že modernizace Fénixu jde ruku v ruce s růstem celé městské části. Fénix je již deset let centrálním bodem Vysočan a v návaznosti na plánovanou výstavbu jsme rádi, že je všem obyvatelům dostupné místo pro jejich denní nákupy, které splňuje všechny moderní standardy,“ říká 3. místostarosta MČ Praha 9 Mgr. Adam Vážanský.

Obchodní centrum Fénix bylo otevřeno v roce 2008 a na ploše přesahující dvanáct tisíc metrů čtverečních prodejní plochy nabízí přes osmdesát prodejních jednotek. Centrum, které se nachází na náměstí OSN v Praze 9 – Vysočanech, je součástí jednoho komplexu s čtyřhvězdičkovým Clarion Congress Hotel Prague. V rámci modernizace centra proběhla také rekonstrukce hotelové recepce.

 

Zdroj: CPI Property Group

Praha, 10. prosince 2018