CTP v roce 2021 investuje přes 5 miliard korun do výstavby nových logistických parků v Polsku

Společnost CTP, která se svým portfoliem o rozloze 6,3 milionů metrů čtverečních patří mezi top 5 průmyslových developerů v Evropě, rozšíří svou síť CTParků v Polsku, aby uspokojila vysokou poptávku po logistických prostorech v regionu.

„Polsko je největší ekonomikou ve střední a východní Evropě. Jeho strategická geografická poloha a sousedství s Německem z něj navíc dělají logistický hotspot,“ vysvětlil Remon Vos, generální ředitel CTP. „Zatímco zahajujeme výstavbu ve Varšavě a Katovicích, prozkoumáváme další lokality v zemi, kde bychom mohli vybudovat moderní, udržitelné parky pro našich 700 klientů. Po logistických a průmyslových nemovitostech je ve Varšavě a dalších polských metropolích obrovská poptávka.“

Partnerem CTP pro tento projekt je polská společnost MDC², logistický developer s kancelářemi ve Varšavě a v Katovicích. Hadley Dean, zakladatel MDC², k tomu řekl: „Polsko je druhým nejrychleji rostoucím logistickým trhem v Evropě. Těší nás, že se na expanzi CTP budeme významným způsobem podílet.“ Tým MDC² je složen ze zkušených realitních odborníků, kteří za posledních 15 let vybudovali přes tři miliony metrů čtverečních logistických parků.

CTP působí na sedmi trzích střední a východní Evropy – v České republice, na Slovensku, v Rumunsku, Srbsku, Maďarsku, Bulharsku a Polsku. Skupina drží pozemky o rozloze 6,3 milionu metrů čtverečních a 700 tisíc metrů čtverečních je ve výstavbě. Do roku 2023 pak chce dosáhnout 10 milionů metrů čtverečních pronajímatelných ploch. CTP je prvním průmyslovým developerem v regionu, kterému se podařilo získat certifikaci BREEAM pro celé své portfolio.

 

Zdroj: CTP Group

Praha, 8. února 2021