Drogerie ROSSMANN věnuje 2 000 000 Kč na charitu

Síť drogerií ROSSMANN daruje ve spolupráci s českými charitativními organizacemi a institucemi dva miliony korun na podporu dalších šesti příběhů. O tom, v jaké výši a kam se rozdělily poskytnuté finance z letošní třetí vlny charitativního projektu KDE SRDCE POMÁHÁ, rozhodli během letošního podzimu členové věrnostního programu ROSSMANN CLUB. Přes více než 330 000 Kč získalo hned pět z šesti příběhů.

Během letošní třetí vlny dobročinného projektu KDE SRDCE POMÁHÁ sítě drogerií ROSSMANN bylo představeno ve spolupráci s neziskovými organizacemi šest příběhů, v rámci nichž mohli zákazníci podpořit jak postižené děti, tak osamocené seniory nebo odložená miminka. O rozdělení dvou milionů korun se stejně jako v předchozích vlnách projektu postarali členové věrnostního programu ROSSMANN CLUB, kteří své nevyčerpané body proměnili v dobrý skutek a věnovali je příběhu, který je nejvíce osloví.

Od r. 2009 má charitativní činnost v naší společnosti své pevné místo, a i to byl jeden z důvodů, proč jsme před dvěma lety rozhodli spustit vlastní projekt s názvem KDE SRDCE POMÁHÁ. Není třeba dlouze hovořit o tom, že poslední dva roky byly pro většinu lidí komplikované a těžké. A o to víc jsem pyšná na naše zákazníky, členy našeho věrnostního programu ROSSMANN CLUB, kteří i v této složité době nebyli lhostejní k osudům druhých, do našeho projektu se zapojili a rozhodli se podat pomocnou ruku. Za to jim patří velké díky,“ říká Olga Stanley, manažerka komunikace ROSSMANN.

Mikulášská nadílka pro seniory

Ne každý senior má to štěstí, že tráví volný čas a svátky se svou rodinou. Nadační fond Úsměv seniorům proto organizuje už třetím rokem Mikulášskou nadílku, během které navštěvuje domovy pro seniory a LDN. Tam každému dědečkovi a babičce předají malý dárek, který obsahuje různé kosmetické a hygienické potřeby, časopisy, křížovky, obrázky od dětí z mateřských školek a v neposlední řadě i něco malého na zub. Z celkové částky bylo darováno 349 349 Kč Nadačnímu fondu Úsměv seniorům, díky čemuž budou mít opuštění senioři krásnější Vánoce.

Automobil pro Sebíka

Malý Sebík je šestiletý chlapeček, který trpí progresivní spinální svalovou atrofií II. typu. To znamená, že nemůže sedět, chodit a je odkázán pouze na svůj vozíček. Sebík navštěvuje pravidelné rehabilitace a jezdí do lázní, tudíž je pro něj a jeho tatínka samoživitele nesmírně nezbytné spolehlivé a prostorné auto. Díky členům ROSSMANN CLUB byla Sebíkovi prostřednictvím Nadace Naše dítě, se kterou ROSSMANN dlouhodobě spolupracuje, zaslána částka ve výši 361 347 Kč. Sebík a jeho tatínek si tak budou moci pořídit přizpůsobivé auto na dlouhé cesty za léčbou a kvalitní péčí.

Babybox pro odložené děti

Babyboxů je v České republice stále nedostatek, což je obrovská škoda, zachránily totiž doposud
226 bezbranných miminek. Zapsaný spolek BABYBOX – Ludvík Hess a Jakub Hess pomáhají odloženým dětem, nicméně nedostává žádné příspěvky od státu a svoji činnost provozuje výhradně z prostředků dárců, ať už jsou jimi společnosti, či velkorysí jednotlivci. Vybrané prostředky ve výši 334 711 Kč budou použity na nový babybox v Klatovech.

Kompenzační pomůcky a rehabilitace pro Aničku

Anička se již od narození potýká s kombinovaným postižením, které jí v mnohém ztěžuje každodenní život. Narodila se totiž s vadou nosného aparátu, která ji upoutala na invalidní vozík. Později se u ní projevily i záchvaty epilepsie, problémy s výslovností a lehké mentální postižení. V tom, aby svět poznávala jako každá jiná holčička, jí brání zrakové vady – nystagmus, strabismus a astigmatismus. Aničce pomáhají pravidelné návštěvy rehabilitace, terapie a pomůcky, ty jsou však pro rodinu finančně náročné. I tento dojemný příběh byl členy věrnostního programu ROSSMANN CLUB štědře podpořen a prostřednictvím Nadace prof. Vejdovského tak putuje k Aničce částka ve výši 338 753 Kč, která jí zajistí špičkovou rehabilitaci a léčebné pomůcky.

Rehabilitace pro Barušku a pokojíček pro ni a její dvojče Adélku

Dvojčata Baruška a Adélka se narodila před 4 lety předčasně. Zanedlouho po porodu byl děvčatům diagnostikován transfuzní syndrom, Adélka byla prostřednictvím placenty překrvována, Barunka byla naopak málo vyživována. Zatímco Adélka postupně dohnala vývojovou normu, u Barušky se výrazněji projevovalo vývojové zpoždění, zrakový handicap a další komplikace. Nakonec byla Barunce zjištěna dětská mozková obrna, kvůli které musí navštěvovat speciální školku, jejíž součástí je pravidelná fyzioterapie, logopedie a ergoterapie. Díky štědrému daru 356 278 Kč pro Nadační fond Be Charity bude mít Baruška rehabilitaci, kterou si zaslouží a se svou sestřičkou si budou moci konečně hrát v novém pokojíčku.

Víkendový pobyt pro děti s postižením

Pětiletý Jiřík trpí středně těžkou mentální retardací a v důsledku dětské mozkové obrny má ochrnutou jednu polovinu těla. Jiřík navštěvuje řadu specialistů, léčí se doma a má 5 dalších sourozenců, a tak se rodiče opravdu nezastaví. Velkou podporou pro rodinu se stala Společnost pro ranou péči, která celou rodinu vzala na víkendový pobyt. Zde získali nejen cenné rady, ale i nové přátele s podobným osudem. Celkem 259 562 Kč poputuje díky iniciativě KDE SRDCE POMÁHÁ drogerie ROSSMANN do Společnosti pro ranou péči, která tak nadále bude moci pomáhat dětem s postižením a jejich rodičům.

Projekt KDE SRDCE POMÁHÁ je součástí dlouhodobé strategie společnosti ROSSMANN, která propojuje charitativní činnost s dalšími aktivitami společnosti a je také úzce spojena s celkovou komunikací značky ROSSMANN – A život je krásnější. Více informací o charitativním projektu naleznete na webu www.rossmann.cz/pomahame a na sociálních sítích ROSSMANN Česká republika.

 

Zdroj: FleishmanHillard

Praha, 6. prosince 2021