Druhý život použitých obalových fólií z prodejen dm: Česká firma z nich vyrábí pytle na odpad

Obalové fólie používané při přepravě zboží do prodejen společnosti dm drogerie markt nacházejí nové využití. Česká firma MATEO PACKING s.r.o je vykupuje jako sběrnou surovinu a vyrábí z nich pytle na odpadky. Tuto novinku z recyklovaného materiálu si pak mohou zákazníci koupit v prodejnách dm.

Společnost dm se dlouhodobě snaží snižovat množství odpadu a podporovat cirkulární ekonomiku. Nyní našla opětovné využití pro krycí a strečové fólie používané při přepravě produktů na prodejny. Po vybalení produktů se fólie sesbírají a odešlou zpět do centrálního skladu.

„Místo toho, abychom museli řešit jejich likvidaci, je jako sběrnou surovinu přeprodáme společnosti MATEO PACKING s.r.o. Díky tomu se nám daří snížit množství odpadu a využívat naše zdroje efektivně. Pytle pak od výrobce nakoupíme jako zboží pro naše zákazníky,“ říká Jiří Peroutka, manažer komunikace dm drogerie markt.

Odpadkové pytle MATEO PACKING se vyrábí v České republice čistě z recyklovaného materiálu. Získaly certifikát Blauer Engel, jenž označuje produkty šetrné k životnímu prostředí. Jsou k dostání v několika velikostech, od 60 l až po 240 l. Zákazníci si je mohou pořídit ve vybraných prodejnách dm, v aplikaci Moje dm a v online shopu dm.cz.

Odpadkové pytle od MATEO PACKING:

MATEO PACKING zatahovací odpadkové pytle 60 l

Množství: 10 ks
Cena: 47,90 Kč
K dostání ve vybraných prodejnách dm, v aplikaci Moje dm a v online shopu dm.cz.

MATEO PACKING zatahovací odpadkové pytle Premium 60 l

Množství: 20 ks
Cena: 44,90 Kč
K dostání ve vybraných prodejnách dm, v aplikaci Moje dm a v online shopu dm.cz.

MATEO PACKING zatahovací odpadkové pytle Premium 160 l

Množství: 10 ks
Cena: 109,00 Kč
K dostání ve vybraných prodejnách dm, v aplikaci Moje dm a v online shopu dm.cz.

 

Zdroj: dm drogerie markt Česká republika

Praha, 29. února 2024