E-shop Spokojený Pes se v roce 2019 přiblížil obratu 400 milionů

Společnost Spokojený pes dosáhla za rok 2019 celkového obratu 386 milionů korun při meziročním růstu téměř 25 %. Za největší úspěchy loňského roku firma pokládá vstup na slovenský trh a trojnásobný úspěch v soutěži ShopRoku od Heureky.

Rostli jsme více, než byl náš plán, ale pro mne je důležité, že jsme vyrostli i v tom, co dokážeme zákazníkům a jejich miláčkům nabídnout,“ zhodnotila počínání firmy za uplynulý rok Soňa Fialková, zakladatelka a spolumajitelka společnosti Spokojený pes. Zatímco v roce 2013 činil roční obrat 101 milionů, v loňském roce byl již více než trojnásobný. Obratově nejlepší den roku 2019 přesáhl 2 miliony, týden 11 milionů a nejvýnosnější měsíc přinesl obrat 34 milionů.

Svůj podíl na kladných číslech má stále rostoucí popularita vlastní rozvážkové služby Rychlý pes i vstup na slovenský trh. V loňském roce řidiči Rychlého psa doručili celkem 43 tisíc zásilek, což představuje skokový nárůst o 43 % oproti roku 2018. „Růst firmy je skvělým indikátorem, že stále více upevňujeme naši pozici na českém trhu. Podobné ambice máme do letošního roku i na Slovensku. Je to velká výzva, protože u sousedů jsme stále na začátku,“ říká Tomáš Haškovec, marketingový ředitel společnosti.

E-shop Spokojený Pes postavil svůj podnikatelský úspěch na zážitkovém principu obchodu. Za svůj inovativní přístup k zákazníkům získal v roce 2019 tři významná ocenění v soutěži ShopRoku od Heureky. Dvě prvenství si firma odnesla v kategoriích Chovatelství a Hobby. A především se stala absolutním vítězem v kategorii Kvality.

V tomto roce e-shop připravuje vlastní konferenci, tzv. Psonferenci, určenou výhradně pro milovníky psů. Ta je naplánovaná na 17. listopadu 2020 v pražském Cubexu. Návštěvníci se mohou těšit na pestrý a zajímavý program včetně sedmi přednášek s českými odborníky a velkou panelovou diskuzi.

V průběhu roku firma plánuje start další vlastní služby – nový krok v kombinaci poskytování produktů a služeb na jednom místě. Bližší informace zveřejní firma v nejbližší době.

 

Zdroj: SLASH Public Relations

Praha, 11. května 2020