Ekofrukt Slaný díky nové lince dvojnásobně navýší výrobu tyčinek

Největší jednorázovou investici v pětadvacetileté historii firmy realizuje ovocnářsko-potravinářská firma EKOFRUKT Slaný, spol. s r.o. V areálu společnosti vzniká nová výrobní hala s linkou na výrobu tyčinek. Do nové haly s technologií investuje firma kolem 30 milionů korun.

Mezi jednou z mnoha surovin, které firma používá na výrobu tyčinek, jsou sušená jablka. Sklizeň jablek již firma zahájila na přelomu srpna a září na více než 120 hektarech sadů. Letošní úroda bude vyšší než v minulých letech, kdy byla poznamenána jarními mrazy. Bohužel krupobití, které se letos přes sady několikrát přehnalo, jablka i hrušky citelně poznamenalo. Většina ovoce proto bude vhodná pouze na průmyslové zpracování do moštů, ciderů nebo na sušení. Bez úhony přečkaly krupobití pouze sady, které jsou chráněny protikroupovými sítěmi.

„V příštím roce se chystáme vysázet první sad určený speciálně pro pěstování BIO jablek. Doposud pěstuje jablka v BIO kvalitě v sadech, které patří k našim nejstarším,“ doplňuje plány jednatel Tomáš Richtr.

EKOFRUKT Slaný, spol. s r.o. je tradičním výrobcem zejména müsli tyčinek, které pod značkou TWIGGY dodává zákazníkům v České republice i v zahraničí již od roku 1992. Ve firmě pracuje kolem 80 stálých zaměstnanců, v době sklizně se jejich počet ale vyšplhá až ke 150 pracovníkům.

 

Zdroj: EKOFRUKT Slaný, spol. s.r.o.

Praha, 17. října 2018