Florian Naegele převezme pozici CEO Penny Česká republika od Jense Kriegera

Florain Jens Naegele k 1. září letošního roku vystřídá ve vedení PENNY Česká republika dosavadního CEO Jense Kriegera.

V rámci rotace na manažerských pozicích přichází do vedení PENNY Česká republika Florian Jens Naegele, který doposud řídil PENNY v Maďarsku. „Do vedení PENNY v Maďarsku nastoupil od června Mathias Mentrop, který doposud působil v pozici COO s odpovědností za rozvoj prodejní sítě v České republice. Florian Naegele pak přichází vést PENNY v České republice, která je nejúspěšnějším trhem tohoto mezinárodního řetězce. Otevřela se nám možnost provést rotaci na několika pozicích a ve vedení našich společností ve dvou zemích, i proto dochází ke změnám na pozicích dvou jednatelů PENNY Česká republika v průběhu několika měsíců. Pozice třetího jednatele v České republice zaručuje kontinuitu současného vedení,“ uvedl Michael Jäger, člen představenstva REWE Group odpovědný za diskontní prodej v České republice, Itálii, Rakousku, Rumunsku a Maďarsku.

Jens Krieger i Florian Naegele odvedli ve svých pozicích fantastickou práci, proto jsme se rozhodli využít jejich zkušeností z vedení PENNY v České republice a Maďarsku a postavit je před nové výzvy. Pro Floriana Naegeleho je to vedení PENNY Česká republika, které je jednou z nejrychleji rostoucích a nejprogresivnějších divizí v rámci PENNY International. Jensi Kriegerovi, kterému chci v prvé řadě poděkovat za to, kam dokázal za pět let v České republice a za předchozích devět let v Maďarsku posunout značku PENNY, jsme nabídli další kariérní postup v rámci skupiny REWE Group v Německu. Oběma bych chtěl popřát mnoho štěstí na nových pozicích a věřím, že překonají naše očekávání.“

Vedení PENNY Česká republika se jako CEO ujme dosavadní CEO PENNY Maďarsko Florian Jens Naegele: „Jsem vděčný za příležitost nastoupit jako CEO PENNY Česká republika a že budu moci pracovat s týmem, pod jehož vedením se tento řetězec rozrostl v největší a nejrychleji rostoucí maloobchodní řetězec na trhu. Každý trh má svá specifika, proto vím, že mne čeká nejprve seznámení s českou mentalitou, a tím, co chtějí zákazníci, ale věřím, že si ze své dosavadní praxe přináším novou inspiraci, která nám pomůže dále vylepšovat naši pozici na českém trhu.“ Floraina Jense Nageleho na jeho pozici v Maďarsku nahrazuje Mathias Mentrop, do konce dubna COO PENNY Česká republika odpovědný za rozvoj prodejní sítě.

Jens Krieger, současný CEO PENNY Česká republika, přechází do skupiny REWE Group: „Za posledních 5 let jsme dokázali proměnit PENNY v diskont 21. století. Dokončili jsme modernizaci celé prodejní sítě, překročili hranici 400 obchodů, připravili řadu projektů společenské odpovědnosti a udržitelnosti na podporu lidí i české země, pozvedli značku na úroveň hlavních hráčů na trhu a stali se v řadě oblastí lídry v rámci našeho segmentu. Měl jsem možnost pracovat s vynikajícím týmem a motivovanými kolegy. Jim všem bych chtěl poděkovat za to, co pro PENNY dělají. Vím, že se do České republiky budu vždy velmi rád vracet.“

Florian Jens Naegele nastoupil do společnosti PENNY v roce 2013 a od roku 2018 působil jako CEO PENNY v Maďarsku. Na své pozici měl za úkol realizovat celkový rebranding a modernizaci prodejen. V letech 1997-2001 vystudoval International School of Management (ISM) v Německu. Má rozsáhlé zkušenosti s řízením mezinárodního maloobchodu se zaměřením na spokojenost zákazníků, poskytování co nejlepšího zážitku z nakupování a spolupráci s partnery na vysoké úrovni.

Vedení PENNY Česká republika od 1. 9. 2023:

Florian Jens NAEGELE – Chief Executive Officer (CEO)
Radek HOVORKA – Chief Financial Officer (CFO)
Draško LAZOVIĆ – Chief Operating Officer (COO)

 

Zdroj: Penny Market s.r.o.

Praha, 5. června 2023