HANNOVER MESSE 2020

Rychlým tempem vpřed do roku 2030. Kdo bude středobodem? Člověk nebo stroj? Budou malé obchody s potravinami a předměty denní potřeby minulostí? Nebude pokračující změně klimatu stát nic v cestě? Digitalizace vytváří příležitosti, ale vyvolává také obavy. Taková jsou témata přehlídky Transformation Stage na veletrhu HANNOVER MESSE.

Hannover

Je v budoucnu opravdu možná koexistence člověka se strojem?  Vytlačí internetový obchod tradiční kamenné obchody? Je klimaticky neutrální výroba spíše fikce? Digitální éra vyvolává mnoho podobných otázek. Na veletrhu HANNNOVER MESSE bude od roku 2020 vytvořena nová platforma Transformation Stage, která bude na tyto otázky hledat odpovědi.  Od 20. do 24. dubna poskytne prostor k diskusím, jejichž tématem budou nové nápady, vize, souvislosti a také obavy ve spojitosti s transformací průmyslu.

„Digitalizace vytváří nové příležitosti, ale vyvolává také obavy,“ říká Olaf Daebler, Global Director Future Hub ve veletržní správě Deutsche Messe. „ Transformation Stage je novou platformou, v jejímž rámci se budou zástupci z průmyslu, ekonomiky, politiky a společnosti zabývat globálními dopady digitálního věku.  Otevřená, kritická a kontroverzní diskuse o hlavním tématu veletrhu, jímž je transformace průmyslu (Industrial Transformation) bude probíhat na metaúrovni a mezioborově.“

Platforma Transformation Stage bude umístěna v hale č. 25 věnované výzkumu a vývoji. Na rozdíl od odborných fór veletrhu HANNOVER MESSE se zde pozornost soustředí na obecná témata průmyslové transformace  –  od Průmyslu 4.0 a individualizace přes mobilitu a ochranu klimatu až po umělou inteligenci a rozšířenou realitu. Její program zahrnuje panelové diskuse, interview, Kitchen-Talks, Keynotes, Partner-Sessions a Networking-Eventy.

Svou účast už potvrdili experti jako například Toby Walsh, profesor na University of New South Wales, expert v oboru umělé inteligence, Prof. Dr. Dr. h. c. Michael ten Hompel, výkonný ředitel Fraunhoferova ústavu materiálového toku a logistiky IML nebo Prof. Dr. Norbert Pohlmann, výkonný ředitel Výzkumného ústavu bezpečnosti internetu.

Call for Papers

K aktivní účasti vyzýváme zakladatele firem, ředitele, filosofy, politiky, vědce, zástupce svazů, influencery a bloggery.   Call for Papers běží online do 31. ledna 2020 prostřednictvím následujícího linku:

www.hannovermesse.de/en/side-events/conferences/transformation-stage/call-for-papers-transformation-stage

 

Zdroj: Deutsche Messe v ČR

Praha, 2. února 2020