Iceland otevřel novou pobočku v Praze

Britský řetězec Iceland upevňuje svou pozici v České republice a otevřel další prodejnu v obchodním centru Luka na Praze 5.

Slavnostní otevření proběhlo i za účasti britské velvyslankyně v ČR, Jan Thompsonové, která tak slavnostně přestřihla pásku. Celkové investice do otevření nové prodejny přesáhly 11,5 milionů korun.

První zákazníci tak mohli na Lukách ochutnat britské produkty, které byly prezentovány v tradičním červeném „double-deckeru“.

Společnost Iceland byla založena v roce 1970 ve Velké Británii Malcolmem Walkerem, který je i dnes v jejím čele. V současnosti je jedničkou na britském trhu s mraženými potravinami, provozuje více než 850 obchodů s více než 25 000 zaměstnanci a vyváží do více než 30 zemí světa. Na českém trhu působí od konce roku 2011.

 IcelandJako jeden z prvních supermarketů na světě odstranil z výrobků produkovaných pod vlastní značkou umělá barviva, ochucovadla a konzervanty, a při jejich výrobě zakázal používat mechanicky separované maso a modifikované suroviny.

Na tuzemském trhu se Iceland zaměřuje na prodej mražených potravin, jejichž společným jmenovatelem je nekompromisní kvalita a férová cena.

Najdete zde široký výběr hotových jídel mnoha tradičních regionálních kuchyní, ale i běžně dostupné suroviny. Většinu výrobků dováží z Velké Británie, ale podporuje i lokální produkci a využívá odběru zboží od českých dodavatelů.

 

Zdroj: Iceland

Praha, 17.června 2015