Kaufland nabízí svým zákazníkům nákupní tašku z bio bavlny

Do roku 2025 se Kaufland zavázal snížit množství plastového odpadu nejméně o 20 procent. Veškeré plánované kroky vycházejí z dlouhodobého postoje společnosti a navazují na aktivity, které v oblasti omezení plastového odpadu již realizuje. V současné době se redukují obaly produktů a omezují se igelitové fólie. Sortiment nákupních tašek byl v minulém roce rozšířen o látkovou tašku.

Dle informací Ministerstva životního prostředí činila spotřeba igelitových tašek každého Čecha v průměru 300 kusů za rok. Jejich rozložení bude trvat stovky let. V Kauflandu si dobře uvědomují problémy, jež s omezenými možnostmi recyklace plastů souvisejí, a proto se rozhodli jít vstříc ekologickým materiálům. Nabídku nákupních tašek rozšířili o látkovou tašku z bio bavlny pro opakované nákupy.

Používání látkových tašek skýtá mnoho výhod

Látkovou tašku Kauflandu najdete v jeho stálé nabídce za cenu 59,90 Kč. Taška je vyrobena ze 100% bio bavlny certifikované podle GOTS, zaručující plnění velmi přísných kritérií při pěstování surovin, jejich zpracování i výrobě. Díky kvalitě použitého materiálu má látková taška z Kauflandu, oproti běžným papírovým či igelitovým, vyšší nosnost, která může dosahovat až 10 kilo. Pokud byste snad váhali nad vyšší pořizovací cenou, jistě vás potěší, že vynaložené náklady se rychle vrátí.

„Látkové tašky jsou pevné, mají dlouhou životnost. Navíc, když se zamažou, dají se jednoduše vyprat,“ říká Renata Maierl, tisková mluvčí společnosti Kaufland. A nakonec ten nejdůležitější a nejzásadnější důvod pro koupi látkové tašky – dobrý pocit, že jsme tímto malým krůčkem přispěli ke zlepšení stavu naší planety.

 

Zdroj: Kaufland Česká republika v.o.s.

Praha, 31. ledna 2019