Kostelecké uzeniny spustily nové krájecí centrum s nejmodernější technologií v Česku

Společnost Kostelecké uzeniny z koncernu Agrofert, spustila letos na podzim nové krájecí centrum. Srdcem celé technologické novinky je proces řízené výměny vzduchu, který zajišťuje maximální hygienu při klíčovém procesu krájení a balení s čistotou prostředí shodnou s operačním sálem. Výsledkem je prodlužení trvanlivosti u krájených produktů při současném snížení množství aditiv (tzv. „Éček“).

Jedná se o jednu z největších investičních akcí v novodobé historii Kosteleckých uzenin. Proces řízené výměny vzduchu filtry je komplexní inovativní řešení pomocí nejmodernějších technologií. „Do našeho nového krájecího centra jsme investovali zhruba 200 mil Kč. Tato technologie je v České republice naprosto unikátní. Stejnou využívají například potravinářské společnosti v Itálii“, říká Michal Jedlička, generální ředitel společnosti Kostelecké uzeniny a doplňuje: „V současné době je krájecí centrum už v provozu. Na plné výrobní kapacity budeme najíždět postupně v průběhu roku 2020.“

V novém krájecím centru se už vyrábí nová řada krájených výrobků – tři druhy šunek, Kostelecká debrecínská pečeně, Kostelecký šunkový salám, salám Rio ebro, Kostelecká anglická slanina, Kostelecký gothajský salám. „U produktů zde nakrájených už dokážeme prodloužit trvanlivost při současném snížení počtu aditiv a vycházíme tak vstříc spotřebitelům s ohledem na moderní trendy ve výživě“, vypočítává přínosy novinky Michal Jedlička.

Díky investici do nového krájecího centra vznikne postupně zhruba patnáct nových pracovních míst.

 

Zdroj: AGROFERT, a.s.

Praha, 2. prosince 2019