Kurýři GLS budou opět zdarma přepravovat vánoční dárky pro děti z dětských domovů

Balíkový přepravce GLS letos opět poskytne své kurýry charitativnímu projektu Daruj hračku. Organizátoři jeho 24. ročníku je budou moci zdarma využít pro svoz vánočních dárků od dárců po celé České republice. Dobrovolní dárci si mohou vybrat konkrétní dárek mezi téměř 4300 malovanými dětskými přáními z více než 60 dětských domovů. Během loňských Vánoc se v rámci projektu podařilo přepravit více než 6 tun dárků v hodnotě převyšující šest a půl milionu korun.

Nejdéle fungující předvánoční projekt Daruj hračku pořádá již od roku 1997 organizace zdravotně postižených manažerů na vozících Tango Havlíčkův Brod, v.o.s. Dárci mohou věnovat vánoční dary konkrétním dětem a handicapovaným z dětských domovů podle jejich malovaných vánočních přání. Těch se letos v databázi projektu sešlo celkem 4296 a pocházejí od dětí z 63 dětských domovů napříč Českou republikou.

Kurýři přepraví dárky zdarma

GLS podporuje projekt v oblasti logistiky již devátým rokem. Bezplatné vyzvednutí vánočních darů prostřednictvím kurýrů GLS na libovolné adrese lze objednat přímo v dárcovské aplikaci Daruj hračku i letos. „Za 9 let spolupráce se nám díky přímému IT propojení podařilo vytvořit systém, který maximálně usnadňuje dárcům jejich šlechetné rozhodnutí a motivuje stále více lidí k zapojení do tohoto skvělého tradičního projektu. Objednání bezplatné přepravy bude možné do 13. prosince. Poté všechny dárky převážíme do Havlíčkova Brodu, kde probíhá slavnostní předání zástupcům dětských domovů,“ uvádí Pavel Včela, ředitel přepravní společnosti GLS Česká republika.

Dětské domovy loni dostaly 6 tun darů

Během loňských Vánoc se projektu Daruj hračku podařilo doručit více než 6 tun dárků do 74 dětských domovů po celé České republice. Za celou svou historii dosud splnil 93 922 přání pro 46 961 dětí ze 150 dětských domovů. Zároveň je prvním a nejrozsáhlejším projektem svého druhu v České republice, který inspiroval všechny ostatní a podobné (Stromy splněných přání, Ježíškova vnoučata, Milý Ježíšku a další). Databázi dětských vánočních přání lze nalézt na jeho webových stránkách. Typicky se jedná například o věci pro sport, na koníčky nebo třeba ke studiu. Registrovat se k plnění vánočních přání lze v aplikaci Daruj hračku již od 1. listopadu.

 

Zdroj: GLS Czech Republic s.r.o.

Praha, 12. listopadu 2019