Lavazza převezme od společnosti MARS Drinks aktivity týkající se kávy

Skupina Lavazza souhlasila s převzetím obchodů Mars´ Drinks. Jedná se především o systémy Flavia (kávovary pro kanceláře) a Klix (značka prodejních automatů na nápoje), vedoucí značky v segmentech Office Coffee Service (OCS) a prodejních automatů.

„Tato akvizice je v souladu s naší mezinárodní strategií rozvoje, cílem je posílit klíčové trhy a upevnění vztahu se spotřebiteli. Ve skutečnosti tato akvizice posiluje pozici skupiny Lavazza v segmentu OCS a prodejních automatů, které nabízejí značné příležitosti pro růst a rozvoj,“ uvedl Antonio Baravalle, generální ředitel skupiny Lavazza Group. „Transakce s Mars, Incorporated je v souladu se společnou vizí a hodnotami dvou významných rodinných firem, které se zaměřují na poskytování kvalitních výrobků s nekompromisním závazkem vůči svým zaměstnancům a spolupracovníkům.“

Grant F. Reid, CEO / prezident společnosti Mars, Incorporated, uvedl

Společnost Mars Drinks je již řadu let důležitou součástí našeho podnikání a přestože je vždy těžké říkat sbohem skvělým značkám, partnerům a přátelům, věříme, že je nyní správný čas na změnu. Jsme přesvědčeni, že toto rozhodnutí přinese dlouhodobý úspěch. Lavazza je společnost, která sdílí naše hodnoty a svým zaměřením na nápoje umožní růst v tomto oboru podnikání.“

Tímto obchodem bude společnost Lavazza Group rozvíjet byznys v Severní Americe, Německu, Velké Británii, Francii, Kanadě a Japonsku, včetně výrobních závodů ve Velké Británii a ve Spojených státech. Akvizice zahrnuje obchod s přístroji Flavia a volně stojícími prodejními automaty Klix. Podniky zahrnuté v akvizici generovaly v roce 2017 obrat ve výši přibližně 350 milionů USD a zaměstnávaly asi 900 lidí.

Očekává se, že obchod bude uzavřen do konce roku 2018. V souladu s předchozími akvizicemi – Carte Noire a ESP ve Francii, Merrild v Dánsku, Kicking Horse Coffee v Kanadě, NIMS v Itálii a Blue Pod Coffee v Austrálii, bude Lavazza nadále rozšiřovat získané portfolio, čímž posílí své přímé pokrytí všech segmentů dotčených trhů s kávou.

Společnost Lavazza byla zastupována společností J.P. Morganem, Cleary Gottlieb Steen & Hamilton, PwC a The Boston Consulting Group. Společnost Mars, Incorporated byla zastupována společností BofA Merrill Lynch, společností Freshfields Bruckhaus Deringer LLP, společností KPMG LLP a společností Rabo Securities USA.

 

Zdroj: LAVAZZA PRESS OFFICE

Praha, 4. října 2018