MAKRO ČR rozjíždí franšízu Můj obchod v novém kabátě

Společnost MAKRO Cash & Carry ČR představuje nový koncept prodejny partnerské maloobchodní sítě Můj obchod. Širší výběr, komplexní sortiment a moderní prostory – to vše budou nové pobočky nabízet.

Vlajková prodejna byla otevřena na pražském náměstí Míru, které je dobře dostupné po všech linkách MHD. Nový koncept navíc navazuje již na dřívější spuštění e-shopu pro zákazníky sítě Můj obchod a doplňuje tak modernizaci maloobchodní sítě zaštítěné MAKRO ČR.

Menší a nezávislé prodejny se dlouhodobě potýkají s poklesem zákazníků. MAKRO ČR, které zaštiťuje maloobchodní síť Můj obchod, přišlo s konceptem, jak být k zákazníkovi ještě blíž. Vlajková prodejna na náměstí Míru prošla širokou modernizací a stává se tak první a zároveň vzorovou pobočkou. V rámci úprav byly zavedeny i zákaznicky atraktivní inovace jako třeba dopékání pečiva, možnost koupit si kávu s sebou nebo třeba  e-shop, přes který si mohou zákazníci potraviny objednat a následně vyzvednout již připravené na pobočce. To celé v nových, moderních a návštěvnicky přívětivých prostorech.

„Partnerský projekt Můj obchod již osm let pomáhá majitelům menších prodejen komplexním balíčkem služeb a podpory. Aktuálně jsme se kromě spuštění e-shopu rozhodli oživit především vizuální identitu tohoto projektu. Zmodernizovanou podobu obchodů testujeme v prodejně na náměstí Míru v Praze, a pokud bude tento koncept úspěšný, postupně jej plánujeme rozšířit,“ komentuje Miroslav Pácl, ředitel franšízové sítě, a zároveň dodává, že cílem celého projektu je rozvíjení spolupráce s maloobchodníky.

Partnerský projekt Můj obchod zahájila společnost MAKRO v roce 2012. Nezávislým maloobchodníkům nabízí především marketingovou podporu s ucelenou vizuální identitou, letákovou podporu a akční nabídky zboží, které prodejci následně nabízí koncovým zákazníkům. Aktuálně je součástí aliance Můj obchod téměř 500 prodejen z celé České republiky. Velký úspěch slaví tento projekt i v dalších zemích, kde společnost METRO/MAKRO působí, například na Slovensku, v Polsku či Chorvatsku.

 

Zdroj: FleishmanHillard

Praha, 27. června 2020