Nové Penny v Pečkách s 831 m2 je 381. prodejnou v ČR

Penny market otevřel zcela novou prodejnu v Pečkách na Kolínsku. Jedná se už o 381. provozovnu a potvrzuje tak tím pozici obchodního řetězce s nejvyšším počtem prodejen v České republice.

Výstavba nové prodejny začala 3. listopadu 2018 a práce byly dokončeny po 6 měsících. Prodejna s obchodní plochou 831 m2 je navržena a koncipována podle nového konceptu prodejen Penny market v přátelském a sousedském stylu.

„Tato nová prodejna je naší výkladní skříní a jsme rádi, že se nám podařilo obyvatelům Peček ukázat to nejlepší, co v dnešní době nabízíme. Snažili jsme se také, abychom do místního prostředí, co nejlépe zapadli, a tak jsme také naši prodejnu navrhovali – v souladu s místním prostředím,“ uvedl k otevření nové prodejny Mathias Mentrop, jednatel Penny market.

Zcela nová prodejna vyrostla v Pečkách na zelené louce v těsné blízkosti autobusového a vlakového nádraží. „Jedná se o naši nejmodernější provozovnu, u níž jsme například navrhovali zcela novou vstupní fasádu tak, aby zapadla do okolního prostředí. I když jsme nakonec vše stihli, nešlo vše podle plánu tak, jak bychom chtěli. Během výstavby jsme například narazili na zasypané staré sklepní prostory, které jsme museli sanovat a zasypat, a podobně,“ popisuje výstavbu Václav Šíma, vedoucí stavebního oddělení Penny market.

Právě originální hnědo/béžová fasáda prodejny v souladu s okolím dává nové prodejně charakteristickou podobu. Součástí prodejny je i nové parkoviště s kapacitou 51 parkovacích míst. „Při výstavbě jsme dbali i na šetrnost k přírodě. Velký důraz jsme kladli i na okolí prodejny. Součástí pozemku byl mimo jiné i Dub lesní, který jsme zachovali a budeme o něj dále pečovat,“ popisuje Václav Šíma.

Prodejna v Pečkách splňuje nejpřísnější standardy společnosti. Vnější i vnitřní LED osvětlení je navrženo a realizováno s důrazem na co nejvyšší úspornost provozu a vytápění prodejny je zajištěno tepelným čerpadlem.

V letošním roce plánuje společnost Penny market otevřít v České republice další prodejny. Dále v rámci rekonstrukce v rámci své sítě zmodernizuje dalších 70. Investice do modernizace a nových prodejen v letošním roce dosáhnou stovek miliónů korun.

 

Zdroj: Penny Market s.r.o.

Praha, 21. dubna 2019