Nový Lidl v samotném centru Prahy

Společnost Lidl v letošním roce otevře jednu z nejzajímavějších atypických prodejen a již teď je zřejmé, že se zákazníci mají na co těšit. Prodejna se totiž nachází v samotném centru Prahy, a to v ulici Na Příkopě. V současné době probíhají na místě intenzivní stavební práce, jejichž cílem je co nejmenší zásah do charakteru budovy. Zasazení prodejny do historického centra Prahy totiž vyžaduje velice citlivý postup.

„Prodejna bude umístěna v historické budově, kde dříve fungovala Československá obchodní banka. Zasazení prodejny do těchto unikátních prostor je pro nás výzvou a věříme, že nová prodejna zjednoduší život především rezidentům přilehlých čtvrtí, ale také zaměstnancům a návštěvníkům centra hlavního města, kteří nemají ve svém bezprostředním okolí přístup k obchodu s potravinami,“ uvedl tiskový mluvčí Tomáš Myler.

Prodejní plocha nové prodejny bude mít rozlohu 1140 m2 a prodejna bude mít mnoho atypických prvků, které budou vycházet z historického charakteru budovy. Osvěžující novinkou budou rovněž samoobslužné podklady, které chce společnost Lidl v této prodejně nainstalovat. „Naším cílem je co nejvíce zjednodušit a zrychlit nákup našim zákazníkům a věříme, že právě v této prodejně budou samoobslužné pokladny i z prostorových důvodu správnou volbou,“ doplnil tiskový mluvčí společnosti Lidl Tomáš Myler.

Předpokládaný termín otevření prodejny je naplánován na polovinu roku 2022. Přesné datum začátku provozu prodejny společnost Lidl upřesní v nejbližší době.

 

Zdroj: Lidl

Praha, 22. února 2022