Obchodníci hledají v současné situaci nové způsoby prodeje

Velká část obchodů je v souladu s vládním nařízením stále uzavřena. Proto hledají nové cesty, jak své služby před blížícími se Vánocemi zákazníkům poskytnout. Zlínské obchodní centrum Zlaté jablko vsadilo na prodej oblíbených dárkových poukazů. V listopadu je možné je koupit se slevou a doručit se dají letos poprvé i poštou. Zároveň vedení centra prodlužuje platnost letošních poukazů.

Velmi ztíženou situaci mají v době nouzového stavu obchodníci s oblečením, šperky, sportovním vybavením a další prodejci a poskytovatelé služeb, kteří museli své prodejny uzavřít. Ve snaze přiblížit se svému zákazníkovi přicházejí s novými možnostmi a benefity. Obchodní a zábavní centrum Zlaté jablko se proto rozhodlo zvýhodnit v listopadu prodej dárkových poukazů. Jsou v hodnotě 500 a 1000 Kč a zákazník je teď koupí s 5% slevou.

Další výhodou je možnost objednat si poukazy online a nechat si je zaslat poštou. K osobnímu nákupu pak slouží infostánek v přízemí prodejní galerie, který je otevřený denně od 9 do 17 hodin, s výjimkou neděle, kdy je z důvodu vládních nařízení celé obchodní centrum uzavřeno.

Chtěli jsme vyjít vstříc našim zákazníkům, kteří si dárkové poukazy oblíbili. Nejvíce jich prodáme právě v listopadu a v prosinci, kdy je kupují jako vánoční dárky. Pořizují je i firmy jako poděkování svým zaměstnancům nebo obchodním partnerům,“ vysvětlil Jiří Kratochvíl, ředitel Zlatého jablka.

Zároveň se u dárkových poukazů, kterým končí platnost v době současného omezení maloobchodního prodeje, letos automaticky platnost prodlužuje do 31. ledna 2021.

Zájem o dárkové poukazy Zlatého jablka se dlouhodobě stále zvyšuje. Poprvé byly nabízeny v roce 2010, od té doby jejich prodej více než sedminásobně vzrostl. Zvýšila se také jejich hodnota – původně byly v nabídce poukazy v hodnotě 200 a 500 Kč, nyní je to 500 a 1000 Kč. Dárkové poukazy platí ve všech prodejnách Zlatého jablka kromě supermarketu Billa.

 

Zdroj: OZC Zlaté jablko

Praha, 18. listopadu 2020