Penny věnuje potravinovým bankám mimořádný dar v hodnotě 4 000 000 korun

V rámci současné situace a v reakci na poslední omezení ze strany vlády se PENNY rozhodlo místo aktivního zapojení do tradiční podzimní Sbírky potravin podpořit potravinové banky mimořádným darem v hodnotě 4 000 000 korun. Tato částka odpovídá přibližně 55 tunám potravin, to je takřka 120 000 porcí jídla pro potřebné v aktuální složité době.

„V rámci první vlny koronavirové krize jsme kromě pravidelných příspěvků na jaře věnovali České federaci potravinových bank mimořádný dar ve výši 2 500 000 korun. Uvědomujeme si, že tato podzimní vlna je pro mnoho lidí daleko náročnější. Stejně tak pro samotné potravinové banky, kterým dochází zásoby, a tím je složitá i pro subjekty, které přímo pomáhají lidem v nouzi. Proto jsme se rozhodli nyní částku navýšit o 60 % a věnujeme potraviny v hodnotě 4 000 000 korun,“ vysvětlil výši daru Jens Krieger, jednatel společnosti PENNY Market s.r.o.

V letošním roce tedy PENNY jen prostřednictvím těchto darů věnovalo už přes 100 tun pomoci, k tomu je třeba připočíst dalších téměř 50 tun pravidelné pomoci. Celkem tedy jen letos PENNY věnovalo 150 tun potravin.

V roce 2019 přispělo PENNY prostřednictvím přímé pomoci 57,5 tunami pomoci, v roce 2018 to bylo celkem 43,5 tuny a v rámci Potravinových sbírek zákazníci věnovali prostřednictvím některé z 60 zúčastněných prodejen 83 tun pomoci. Celkem je to tedy za necelé 3 roky na 330 tun potravin a drogistického zboží. Mezi produkty, které nejvíc pomáhají, patří polévky, rýže a luštěniny, těstoviny, dětská výživa, konzervy, trvanlivé mléko, olej a základní a dětská drogerie.

Na chodu všech potravinových bank se PENNY podílí také zejména poskytováním logistického centra České federaci potravinových bank v Modleticích u Prahy. Tato podpora v hodnotě 11 miliónů korun staví české banky na evropskou úroveň, a díky němu snesou nepřísnější srovnání.

 

Zdroj: Penny Market s.r.o.

Praha, 19. listopadu 2020