„Pomáháme s Vámi“

Celý červen měli zákazníci obchodů Tesco možnost hlasovat o 90 nejlepších dobročinných projektech. Ty vítězné nyní získají finanční příspěvek na realizaci ve výši 50 tisíc korun. Celkem tak Nadační fond Tesco v regionech rozdělí 4,5 milionu korun.

Hlasování o nejlepších dobročinných projektech neziskových a příspěvkových organizací v programu „Pomáháme s Vámi“ skončilo na konci června.  Po sečtení všech hlasů nyní známe vítěze ve všech devadesáti regionech po celé České republice.

Zákazníci nejvíce ocenili projekty zaměřené na vzdělávací, volnočasové a sociální projekty a programy pro děti.  Právě projekty zaměřené na děti získaly z celé částky největší díl, a to celých 2,3 milionu korun. To odpovídá také trendu dárcovství pro celé Česko, kde patří oblast podpory dětí a mládeže mezi ty nejčastější.

Cílem unikátního celorepublikového programu „Pomáháme s Vámi“ společnosti Tesco je podpora lokálních neziskových a příspěvkových organizací, kterým finanční odměna pomůže zrealizovat nominovaný projekt. „Podpora komunit, ve kterých působíme, patří dlouhodobě mezi hlavní pilíře našeho podnikání. Jsme proto velmi rádi, že jsme mohli společně s našimi zákazníky prostřednictvím projektu „Pomáháme s Vámi“ přispět k rozvoji činností neziskových a příspěvkových organizací v regionech,“ vysvětluje Martin Beháň, představitel Tesco pro Českou republiku.

 

Zdroj: Tesco Stores ČR a. s.

Praha, 24. července 2015