Prémiové sekty a vína skupiny BOHEMIA SEKT uspěly v Salonu vín 2021

Salon vín České republiky představil novou kolekci sta nejlepších moravských a českých vín pro letošní rok. Mezi zlatými medailisty jsou i vína Vinařství Pavlov a vinařství Chateau Bzenec. Mimořádný úspěch sklidily i sekty z produkce BOHEMIA SEKT. Prémiový sekt Louis Girardot 2015 byl vyhlášen vítězem kategorie šumivých vín.

Salon vín – národní soutěž vín je nejprestižnější vinařskou soutěží v České republice. Každým rokem se zájem o ni zvyšuje, aktuální ročník zaznamenal opět rekordní počet přihlášených vín. Odborná komise, složená z nejlepších tuzemských degustátorů, posuzovala 2541 vzorků. Zlaté i stříbrné medaile Salonu vín jsou garancí nejvyšší možné kvality.

Nejlepší letošní vína podle soutěže Salon vín budou po celý rok prezentována ve stejnojmenné expozici, v Salonu vín, na zámku ve Valticích. V historickém sklepení zámku budou návštěvníci moct ochutnat také oceněná vína Vinařství Pavlov a vinařství Chateau Bzenec i sekty z produkce BOHEMIA SEKT. „Úspěch našich tichých a šumivých vín nás velice těší. Prestižní ocenění Salonu vín je pro nás známkou, že naši vinaři vkládají do své práce to nejlepší. Zároveň slouží jako doporučení pro spotřebitele, jaká vína letos určitě nevynechat,“ komentuje výsledky soutěže Martin Fousek, marketingový ředitel společnosti BOHEMIA SEKT.

Tipy ze Salonu vín 2021

Louis Girardot brut

Nejlepším sektem pro letošní rok je Louis Girardot brut 2015, nejušlechtilejší sekt z produkce společnosti BOHEMIA SEKT. Jeho cuvée je tvořeno pečlivě vybranými šaržemi moravských bílých vín odrůd Ryzlink rýnský, Rulandské bílé a Chardonnay. Své jméno získal na počest špičkového francouzského odborníka na výrobu šumivých vín Louise Girardota, který předával své znalosti v 50. letech minulého století sklepmistrům ve Starém Plzenci. Pravidelně získává ocenění za mimořádnou kvalitu na nejvýznamnějších tuzemských i světových soutěžích. I proto se zaslouženě dočkal vskutku královské pocty: byl servírován britské panovnici, Její královské výsosti Alžbětě II., během její návštěvy v Praze v roce 1996.

Bohemia Sekt Prestige Chardonnay brut

Zlatým medailistou Salonu vín 2021 je sekt krásné zlatavé barvy Bohemia Sekt Prestige Chardonnay brut. Jeho jemné perlení vytváří po obvodu hladiny bohatou korunu. Jednoodrůdové sekty jsou jedinečné tím, že nic neskrývají – naplno v sobě odhalují ušlechtilý charakter odrůdy, ze které se rodí. Bohemia Sekt Prestige Chardonnay se vyznačuje elegantní vůní s bohatým aroma citrusového a sadového ovoce, v pozadí s tóny bílých květů.

Chateau Bzenec Ryzlink rýnský 2017 VOC Bzenec

Složení půdy, množství srážek, kvalita podzemní vody, sluneční svit, vhodnost odrůdy a samozřejmě umění vinohradníka – to vše jsou vlivy, souhrnně nazývané terroir, které dodávají tomuto jedinečnému vínu nezaměnitelný charakter. Chateau Bzenec Ryzlink rýnský 2017 VOC Bzenec se vyznačuje sytější zlatou barvou s krásnou jiskrností. Jeho vyzrálá vůně v sobě spojuje jemně ovocné i květinové aroma. Ve středně plné chuti převládá ovocný charakter s delším minerálním závěrem a příjemným poměrem cukru a kyselin.

Vinařství Pavlov Chardonnay 2017 výběr z hroznů Solitér

Ve vůni zlatavého Chardonnay 2017 výběr z hroznů Solitér Vinařství Pavlov lze cítit hrušky a broskve, s podtónem lískových oříšků. Plnější, krásně strukturovaná chuť tohoto polosladkého vína s vůní výborně ladí. Milovníkům vína přinese dokonalý požitek.

Všechna zmíněná vína lze zakoupit na e-shopu www.osobnivinoteka.cz.
Louis Girardot brut 2015, 435 Kč
Bohemia Sekt Prestige Chardonnay brut, 239 Kč
Chateau Bzenec Ryzlink rýnský 2017 VOC Bzenec, 199 Kč
Vinařství Pavlov Chardonnay 2017 výběr z hroznů Solitér, 250 Kč
V nabídce je i balíček oceněných vín.

Čísla šarže oceněných vín:
Louis Girardot brut 2015 – č. šarže 16028C
Bohemia Sekt Prestige Chardonnay brut – č. šarže 18045C
Chateau Bzenec Ryzlink rýnský 2017 VOC Bzenec – č. šarže 17898
Vinařství Pavlov Chardonnay 2017 výběr z hroznů Solitér – č. šarže 17047

 

Zdroj: PEPR Consulting s.r.o.

Praha, 12. ledna 2021