Prestižní ocenění Top Employer zná své vítěze. Kaufland zabodoval již pošesté v řadě

Nezávislý mezinárodní Institut Top Employer, který v celosvětovém měřítku dlouhodobě certifikuje nejlepší zaměstnavatele dle kritérií z oblasti personálního řízení, pracovních podmínek, interní komunikace i vystupování zaměstnavatele na trhu, znovu ocenil nejlepší zaměstnavatele roku. Cenu Top Employer 2024 v Česku i v dalších státech Evropy získal již pošesté v řadě obchodní řetězec Kaufland.

Obchodní řetězec Kaufland obhájil titul mezi nejlepšími zaměstnavateli na základě mnoha faktorů hodnotících kvalitu personální politiky firem a jejich celkový přístup k zaměstnancům. „Upřímně nás těší, že jsme i tento rok dokázali, jak nám záleží na našich zaměstnancích a obhájili jsme znovu titul nejlepšího zaměstnavatele. Naším dlouhodobým cílem je být jedním z nejatraktivnějších zaměstnavatelů a neustále optimalizovat pracovní prostředí i možnosti rozvoje a ocenění našich zaměstnanců. Jen díky zaměstnancům můžeme našim zákazníkům každý den nabízet příjemný zážitek z nakupování,“ říká Viera Uríková, vedoucí oblasti Recruiting & Employer Branding.

Mezi kategorie, které odborníci každoročně hodnotí, patří například personální plánování, nábor a adaptace nových zaměstnanců, jejich školení a rozvoj, talent management, řízení kariéry, odměňování a benefity či firemní kultura. „Zabodovali jsme především celkovým technologickým pokrokem, onboardingovým zlepšením, genderovou rovností nebo zvyšováním mezd,“ doplňuje Viera Uríková s tím, že mzdy řetězec zvyšoval v září loňského roku.

V oblasti technologie se osvědčila zaměstnanecká aplikace Connect, která dává zaměstnancům možnost zjišťovat veškeré informace o firmě na jednom místě a být v kontaktu s ostatními kolegy. Online zaškolovací plán v provozu zajišťuje snazší průběh onboardingu nováčků. Samozřejmostí je rovnocenné finanční ohodnocení pro muže a ženy na stejných pozicích. Všechny tyto bonusy podtrhuje široká škála školení a možnosti dalšího rozvoje zaměstnanců.

Vedle mnoha interních benefitů, jako je např. benefitní systém Cafeterie, Kaufland kontinuálně poskytuje i další perspektivní výhody, které ještě více podporují příjemné pracovní prostředí. Těmi jsou například dvoudenní dovolená navíc pro každého s minimálně pětiletou příslušností k firmě (po odpracovaných deseti letech se nárok na dovolenou zvýší na 30 dní),  den placeného volna pro rodiče prvňáčků v první školní den, den placeného volna během vánočních svátků pro zaměstnance v provozu, nadstandardní příplatky za noční směny, příspěvek na stravování, karta Multisport, ocenění při pracovních jubileích, vánoční balíček, balíček pro rodiče novorozenců, tisícikorunový příspěvek na svatební kytici i při narození dítěte, nebo sabbatical.

Společnost Kaufland patří k nejlepším zaměstnavatelům nejen v České republice, kde působí již 25 let, ale také v „mateřském“ Německu a dalších šesti evropských zemích, v nichž má zastoupení.

 

Zdroj: Kaufland

Praha, 18. ledna 2024