Primark otevírá svou první prodejnu na Slovensku

Mezinárodní módní řetězec Primark otevřel svůj první obchod na Slovensku v nové části nákupního centra Eurovea v Bratislavě. Pro místní ekonomiku vytvořil více než 200 pracovních míst. Společnost Primark investovala do dlouho očekávaného dvoupodlažního obchodu více než 10 milionů eur, aby poprvé přinesla Slovákům svůj známý sortiment módy a základních potřeb za výhodné ceny. Slavnostního otevření se zúčastnil velvyslanec Irska na Slovensku pan Dermot McGauran a starosta městské části Bratislava-Ružinov pan Martin Chren, kteří společně přivítali značku Primark na Slovensku jako čestní hosté.

Primark Bratislava se rozkládá na 3 660 m2 prodejní plochy a nabízí zákazníkům jedinečné módní trendy, včetně těch nejnovějších letních. Kromě příznivých cen se zákazníci mohou těšit na kvalitní zboží denní potřeby v oblasti dámského, pánského, dětského a domácího oblečení, ale i kosmetiky a doplňků.  Zákazníci si v obchodě jistě vyberou bez ohledu na svůj rozpočet – od stylových plavek a letních šatů až po výrazné obleky a doplňky. V novém obchodě bude také představena stále se rozvíjející značka Primark Cares. Již 50 % oblečení značky Primark je vyrobeno z recyklovaných nebo udržitelnějších materiálů, což je součástí ambice prodejce poskytovat udržitelnější módu, která je dostupná všem.

Otevření 422. prodejny Primarku představuje významný milník v jeho globální expanzi. Slovensko se stává 16. trhem společnosti Primark na světě a 5. trhem ve střední a východní Evropě, což je region, který je pro růst společnosti Primark klíčový.

„Jsme nadšeni, že otevíráme dveře naší první prodejny na Slovensku. Otevření prodejny na pátém trhu ve střední a východní Evropě a šestnáctém mezinárodním trhu je pro naši společnost a naše kolegy významným dnem. Jsme rádi, že můžeme přivítat zákazníky v naší krásné nové prodejně a poprvé na Slovensku představit naši jedinečnou nabídku. Rád bych poděkoval všem svým kolegům, kteří neúnavně pracovali na přípravě prodejny k jejímu slavnostnímu otevření, a právě včas na nadcházející letní sezónu. Jménem společnosti Primark bych také rád poděkoval zástupcům velvyslanectví a místních úřadů za tak vřelé přijetí a podporu,“ říká Maciej Podwojski, ředitel společnosti Primark pro střední a východní Evropu.

„Jsem potěšen, že Primark, společnost s hrdým a významným irským dědictvím, otevírá svou první slovenskou prodejnu v nákupním centru Eurovea. Tato významná investice změní maloobchodní sektor, vytvoří kvalitní pracovní místa a je silným hlasem důvěry ve Slovensko a jeho maloobchodní trh. Zvláště bych chtěl ocenit společnost Primark za její vedoucí úlohu v úsilí o větší udržitelnost v módním průmyslu. Přeji týmu Primarku mnoho úspěchů v nadcházejícím vzrušujícím období,“ řekl Dermot McGauran, irský velvyslanec na Slovensku, který se zúčastnil otevření první prodejny Primark na Slovensku.

Kromě Primarku na Slovensku otevře prodejce koncem června svůj druhý obchod v Rumunsku v AFI Cotroceni v Bukurešti, a ještě letos otevře další dva obchody v Polsku, a to v Magnolia Parku ve Vratislavi a v nákupním centru Manufaktura v Lodži. V příštím roce se prodejce rozšíří také do Maďarska, čímž se jeho celková působnost ve střední a východní Evropě zvýší na 13 prodejen na šesti trzích.

 

Zdroj: Grayling

Praha, 30. května 2023