Proč mají granule pro kočky jiné složení, než granule pro psy?

I přesto, že kočka a pes spadají pod masožravce, tak kočka potřebuje ve svém krmivu daleko vyšší podíl živočišné složky, tedy masa. Když mezi sebou porovnáme analytické složky krmiva pro dospělé psy (klasické krmivo, ne pro psy v zátěži či naopak light) a analytické složky krmiva pro dospělé kočky (ne pro kastrované), uvidíme, že krmivo pro kočky je daleko bohatší na bílkoviny a tuky a právě tento fakt je jedním z důvodů, proč by kočky neměly jíst psí krmivo a psi kočičí.

Pro kočky je psí krmivo z hlediska zastoupení a vyváženosti živin nedostačující a naopak pro psy má kočičí krmivo až moc bílkovin a tuků. Když od sebe ochutnají pár granulek, nic moc se nestane, ale určitě by neměli jeden druhému vyjídat misky pravidelně.

thePet+ je mladá, perspektivní značka superprémiových produktů, která představuje moderní přístup k řešení výživy domácích mazlíčků. Byla vyvinuta ve spolupráci se zkušenými výživáři, kteří chápou péči o domácí zvířata jako celek. Ti na základě svých dlouholetých zkušeností navrhli produkty, které odpovídají nejaktuálnějším trendům v oboru pet food.

thePet+ jsou holistická krmiva pro psy a pro kočky s ­čerstvým masem, bez obilovin, s funkčními složkami a­ bylinkami pro zdraví a přirozené posílení dobré kondice zvířat. Díky čerstvému masu jsou krmiva extra chutná, díky použitým ingrediencím pozitivně ovlivňují zdraví zvířat. Krmiva thePet+ neobsahují GMO, umělá ochucovadla ani barviva. Jsou vyráběna v ­České republice, z nejlepších surovin a ­v ­superprémiové kvalitě. V nabídce najdete 4 druhy krmiv pro psy a 2 druhy krmiv pro kočky.

Více informací o nové značce thePet+ a jejích produktech pro psy a kočky se dozvíte na www.thepetplus.cz.

 

Zdroj: thePet+

Praha, 26. května 2019