Regionální projekty opět dostanou peníze. Globus Lepší svět zase hledá ty nejlepší

Třetí ročník charitativního programu Globus Lepší svět, který podporuje malé, veřejně prospěšné organizace v jejich snaze udělat pro lidi život zajímavější a příjemnější, právě startuje. Globus na jaře rozdá dalších 3,92 milionu korun na rozvoj 45 projektů. Nově přidá 20 tisíc tomu, který získá vůbec nejvíce veřejných hlasů. Online hlasování bude také poprvé ukazovat i průběžné výsledky.

Pro dobré věci není nikdy dost peněz. Malé organizace, které se snaží pomoci handicapovaným, znevýhodněným či nemocným lidem, anebo chtějí vylepšit stav svého okolí, často nedosáhnou na dotace ani finanční pomoc. Proto Globus v souladu se svým mottem „tady je svět ještě v pořádku“ před dvěma lety uvedl program Globus Lepší svět, tedy pomoc v regionech, kde sám působí. Za tu dobu podpořil 7,8 miliony korun 90 projektů v blízkosti svých hypermarketů. Do hlasování o nejužitečnější projekty se zapojilo pokaždé několik desítek tisíc lidí prostřednictvím webu www.globus.cz.

Neříkáme komu, nebo jak máte pomoci, stačí mít dobrý nápad

Minulý a předminulý rok mohly organizace díky finanční pomoci Globusu zrealizovat různé zajímavé projekty, počínaje nákupem potřebných pomůcek pro handicapované, přes úpravy zahrad a hřišť pro děti, až po přispění na výcvik speciálních psů pro canisterapii dětem po mozkové obrně. Každý z projektů má jiné téma, cíl a jsou určené pro široké spektrum lidí. „Globus Lepší svět neomezuje organizace tématikou. Jeho podstatou a filozofií je pomoci dobrým věcem pro lidi. Ráda bych vzkázala, že pokud organizace potřebují finanční pomoc na projekt, který jejich klientům pomůže, ať ho přihlásí,“ vyzývá Rita Gabrielová, vedoucí korporátní komunikace hypermarketu Globus.

Možné je dostat i 150 tisíc. Jak na to?

Program Globus Lepší svět pomáhá organizacím, které jsou v třicetikilometrové blízkosti jeho 15 hypermarketů. Přihlásit se na www.globus.cz může jakákoli organizace od charit přes školy, školky, domy pro seniory, dětské domovy nebo zájmová sdružení. Termín pro přihlášky je od 13. února do 6. března 2019.

Každý z 15 hypermarketů Globus za odborné pomoci do 27. března vybere ze svého okolí tři projekty – za celý Globus jich bude soutěžit opět 45. Ty pak postoupí do veřejného hlasování i na webu Globusu. Částka, jakou projekt na svou realizaci dostane, bude záležet na počtu hlasů. V každém regionu pak bude rozdáno vždy 50, 80 a 130 tisíc korun. Novinkou letos je, že projekt s nevyšším skóre hlasů dostane na svou realizaci od Globusu finanční bonus v podobě 20 tisíc korun navíc. „V regionech je celá řada zajímavých veřejně prospěšných projektů, za kterými stojí spousta báječných lidí. Mnohdy ale chybí peníze na to, aby se tyto důležité aktivity podařilo udělat. Proto jsme moc rádi, že jim Globus poskytuje tolik potřebnou finanční podporu,“ doplňuje Klára Šplíchalová, výkonná ředitelka organizace Fórum dárců.

 

Zdroj: Globus

Praha, 12. února 2019