Retail v MOL Česká republika řídí nově Jan Semotán

Zkušený manažer Jan Semotán, jehož jméno je spojeno zejména s řetězcem Tesco a jeho dceřinými společnostmi, odpovídá od 1. 4. 2022 za retail v MOL Česká republika. V rámci společnosti MOL, která je provozovatelem druhé největší sítě čerpacích stanic v tuzemsku, dosud na retail dohlížel generální ředitel Richard Austen.

Na pozici Head of Retail v MOL Semotán přichází z Tesco Stores ČR a.s. U značky Tesco budoval kariéru téměř patnáct let. V rámci své profesní dráhy prošel několika pozicemi, a to jak v provozu, tak i na centrále. Mimo jiné měl odpovědnost za oddělení Security, řízení formátu hypermarketů pro CZ/SK až po poslední pozici General manager Tesco Mobile CZ/SK. V této pozici byl odpovědný za řízení a strategický rozvoj virtuálního operátora, který Tesco provozuje společně s O2.

Semotán v MOL povede maloobchodní aktivity a tým, který čítá 50 lidí. Zároveň se tak dostává do nejužšího vedení společnosti, kde retail zaujímá důležitou pozici. „Jsme rádi, že můžeme v našich řadách přivítat seniorního manažera, který má široké znalosti a zkušenosti z retailového segmentu. Věříme, že nám pomůže v plnění našich ambiciózních cílů a dalším rozvoji našeho podnikání,” říká Richard Austen, generální ředitel MOL Česká republika.

MOL jsem vždy považoval ze lídra na trhu paliv a služeb v rámci České republiky. Jsem potěšen, že jsem se stal součástí skupiny nadšených a motivovaných lidí, přinášejících zákazníkům ty nejlepší služby. Rád bych přispěl se svojí zkušeností z retailu k tomu, aby značka MOL mohla ještě více upevnit své místo na trhu,“ dodává Semotán.

 

Zdroj: Native PR, s.r.o.

Praha, 20. dubna 2022