S čím překvapí v roce 2022 veletrh BIOFACH?

Vůdčí veletrh bio potravin BIOFACH se nadále rozvíjí. Klasický fyzický veletrh přímo na norimberském výstavišti bude propojen s výhodami digitální prezentace, čímž bude zajištěna nabídka všem zájemcům během 4 veletržních dní. Pořadatel plánuje obsadit 13 výstavních hal, v  tuto chvíli jsou přihlášeni vystavovatelé ze 70 zemí. Veletrh si samozřejmě zachová mezinárodní charakter, očekává se, že bude více změřený na Evropu.

Česká republika je zastoupena velkou národní expozicí pod záštitou Ministerstva zemědělství, na které se prezentuje 17 firem, na samostatných firemních stáncích představí své výrobky dalších 8 firem.

Do veletržního a kongresového programu budou zahrnuta aktuální společenskopolitická témata. Za více než 1 a ½  roku nasbírala veletržní branže, a také veletrhy BIOFACH a VIVANESS eSPECIAL 2021, pozitivní zkušenosti s digitálními akcemi. Veletrhy, ale žijí právě z osobního zážitku, z možnosti prožitku všemi smysly, a proto se bio branže již těší na tradiční únorové osobní setkání v Norimberku. Velkou novinkou je v příštím roce termín veletrhu, který bude zahájen již v úterý, dne 15. února a poprvé ve své historii nezasáhne do víkendových dnů. Veletržní brány se uzavřou v pátek 18. února 2022. Po celou dobu fyzického veletrhu budou moci účastníci využít řady výhod paralelně spuštěné digitální platformy. Části kongresu budou živě přenášeny online a následně také na vyžádání k dispozici.

Koncept veletrhu se v době pandemie nadále rozvíjel, program tak nabízí vedle osvědčených témat i nové highlights. BIOFACH Congress přináší, ve spolupráci s BÖLW a IFOAM, hlavní téma Organic.Climate.Resilience, společenskopolitickou otázku jak prostřednictvím „Eko“ přeměnit produkci potravin v odolnější a ohleduplnější k životnímu prostředí.

Jako již tradičně budou na přehlídce novinek Novelty Stands představeny trendy a inovace. Na nejzajímavější novinky čeká ocenění Best New Product Awards v 7 kategoriích. Pozornost jistě upoutá také společná expozice „Innovation made in Germany“ s 32 novými firmami z oboru bio potravin. Důležitým tématem jsou v roce 2022 také obaly Zero Waste a bezobalové koncepty v sekci „Unverpackt“. Na výstavišti nebudou chybět ani oblíbené zážitkové světy Olive Oil, Vegan a Wine.

Přímo na výstavišti zažijí vystavovatelé, návštěvníci a zástupci médií ucelenou nabídku biobranže a hlavně, potkají se „na živo“. Online platforma nabídne těm, kteří se nebudou moci do Norimberku dostavit, možnost informovat se o novinkách v oboru a sledovat části kongresového programu online.

BIOFACH a VIVANESS 2022, na výstavišti v Norimberku a bezpečně! Během akce bude platit aktuální hygienický a bezpečnostní koncept: https://www.biofach.de/en/info/protective-measures

 

Zdroj: PROveletrhy

Praha, 20. listopadu 2021