Samson slavil úspěch na mezinárodní pivní soutěži v Austrálii

Dobré pivo poznají i u protinožců. Nejstarší českobudějovický pivovar Samson se v květnu zúčastnil prestižní světové soutěže Australian International Beer Awards (AIBA). S ležákem Samson zazářil v kategorii ležák českého typu a získal krásnou bronzovou medaili. Navázal tak na úspěchy minulého roku, kdy obdržel celou řadu ocenění v čele s prvním místem na World Beer Awards v Londýně.

Australian International Beer Awards se koná každý rok a je největší světovou pivní soutěží. Zúčastněné pivovary můžou přihlásit jak svá lahvová piva, tak piva čepovaná. Historie soutěže sahá do osmdesátých let dvacátého století, přesněji do roku 1987, kdy se do prvního ročníku přihlásilo 35 konkurenčních značek. V letošním ročníku soutěžilo více než 1700 vzorků z více než 320 pivovarů a 36 zemí.

Pivovar Samson se do soutěže AIBA přihlásil poprvé, velice mě tedy potěšilo, že se hned umístil na stupínku vítězů. Samson se postupně vrací i do povědomí Čechů. Díky investicím pivovarnického koncernu AB InBev můžeme opět přinášet stabilní vysokou kvalitu piva,“ říká Daniel Dřevikovský, generální ředitel Pivovaru Samson.

„Jsem moc rád, že výsledky naší práce, ke které se každý den všichni s chutí vracíme, nacházejí své příznivce mezi milovníky dobrého piva i odborníky ve světě. Oceňují je například i zákazníci v sousedním Rakousku, tradiční pivaři z Dánska nebo právě i v daleké Austrálii. Doufáme, že se počet zahraničních zájemců bude dále zvyšovat, v současné době vyvážíme do 20 zemí světa,“ říká Radim Lavička, vrchní sládek Pivovaru Samson.

Již rok 2018 byl pro pivovar velice úspěšným. Ležák Samson loni získal v Londýně ocenění World Beer Awards za nejlepší ležák českého typu vyrobený v České republice. Nealkoholické Pito ve stejné soutěži získalo ve své kategorii stříbrnou medaili. Samson zaujal porotu také v  soutěži Brussels Beer Challenge, kde obdržel Certificate of Excellence. Ležák Samson zabodoval i v soutěži českých pivních znalců První pivní extraliga. Mezi českými pivy mu porota udělila druhé místo.

Ležák Samson je cestovatel, míří totiž většinou do ciziny. V chuti nabízí jemnou vyváženou hořkost, v barvě jiskru, která je pro ležák toho typu typická. V portfoliu pivovaru Samson zákazníci najdou také Světlé výčepní pivo 10°, Světlý ležák 11°, Světlý ležák 12°, Tmavý ležák 12°, speciál Bock či nealkoholické Pito, které dovoluje řídit, aniž by člověka připravilo o požitek z pivní chuti.

Pivovar Samson, a.s., České Budějovice patří do portfolia belgicko-brazilské společnosti AB InBev, která je největším světovým pivním koncernem. Mezi jeho další značky patří například Stella Artois, Corona či Foster´s. Česká republika jako pivní velmoc si v jeho portfoliu získává čím dál důležitější postavení, čemuž napomáhá investování do jejích tradičních značek, jako je právě Samson.

 

Zdroj: EMC A.S.

Praha, 24. května 2019