Sklad společnosti Tamda Foods v areálu SEGRO získává nejlepší hodnocení BREEAM

Budova K v SEGRO Logistics Park Prague v českých Hostivicích, ve které se na ploše o rozloze 24 100 m2 nacházejí skladovací a kancelářské prostory speciálně upravené pro společnost Tamda Foods, získala certifikaci BREEAM na úrovni EXCELLENT. Známka EXCELLENT se skórem 76,7 % je zatím jedním z nejlepších výsledků mezi všemi aktivy společnosti SEGRO ve střední Evropě, což jen potvrzuje rostoucí kvalitu a účinnost ekologicky šetrných řešení tohoto developera.

Budova Tamda Foods v SEGRO Logistics Park Prague v Hostivicích je ukázkovým příkladem rozvojového projektu společnosti SEGRO, který je přizpůsoben individuálním potřebám zákazníka. Certifikace BREEAM na úrovni EXCELLENT je dokladem nejen toho, že má budova menší dopad na životního prostředí, ale také že přináší dlouhodobé úspory zákazníkům.

Mezi všemi kategoriemi, které byly v rámci certifikace BREEAM posuzovány, získal rozvojový projekt Tamda nejvyšší hodnocení v oblasti řízení, vody, odpadu, energie a znečištění. Během stavby byla věnována maximální pozornost recyklaci odpadu. Díky vnitřnímu zónovému osvětlení navrženému podle dispozice budovy a podle využití jednotlivých prostor v kancelářích a hale, se umělé osvětlení využívá jen minimálně, což přináší i značné úspory energie.

Veškeré vnitřní a vnější osvětlení obstarávají energeticky účinná LED svítidla. Prvky budovy, které užívají vodu, jsou navíc nastaveny na hospodárný režim, což v porovnání se základní spotřebou vody v budově vede ke zlepšení o 56 %. Plynový kotel sloužící k vyhřívání kancelářských prostor a úpravě vody se vyznačuje velmi nízkou energetickou spotřebou a v kombinaci se silnou tepelnou izolací nad požadavky normy produkuje minimum emisí. Na ochranu biologické rozmanitosti byly na travnatých plochách instalovány hmyzí hotely poskytující úkryt motýlům a čmelákům.

Je třeba zdůraznit, že standard BREEAM se nesoustředí pouze na ekologické hodnoty budovy. Mezi faktory, které v rámci certifikace podléhají přísnému hodnocení, patří také například správa zařízení, pohodlí zaměstnanců a inovace. Při navrhování budovy Tamda Foods postavené v SEGRO Logistics Park Prague v Hostivicích byly všechny tyto prvky zohledněny v souladu s konceptem udržitelného rozvoje. Věříme, že účinnost námi navržených řešení bude pro naše zákazníky přidanou hodnotou, uvádí manažer rozvoje ze SEGRO David Plzak.

Moderní sklad třídy A navržený pro společnost Tamda Foods se nachází v areálu SEGRO Logistics Park Prague v České republice. Budova o rozloze 24 100 m2 sestává ze skladovacích a kancelářských prostor v přízemí a mezipatře. Budova se nachází v blízkosti železniční stanice Hostivice ležící na hlavní lince z Prahy do Kladna, z hlediska hromadné dopravy má tedy ideální polohu.

Vietnamská společnost Tamda Foods prodává potraviny formou „cash&carry“, ale funguje také jako velkoobchodní společnost. Budova slouží nejen jako sklad, ale také jako e-shop společnosti. Na místě pracuje asi 50 osob.

 

Zdroj: PRAM CONSULTING S.R.O.

Praha, 31. července 2019