Skupina Outdoor Concept posiluje vedení a rozvoj

Na pozici výkonného řídícího manažera společnosti Outdoor Concept nastupuje od května Marek Kýhos, absolvent pražské VŠE s titulem MBA z Nottingham Trend University. Ve své funkci bude úzce spolupracovat s majitelem společnosti Stanislavem Krpejšem.

Jeho úkolem bude dále standardizovat řízení celé skupiny a vytvořit tak prostor pro plánovaný rozvoj e-commerce a zaměření se na zvýšení vnitřní efektivity společnosti, která vyváží sportovní zboží do téměř 30 zemí na třech kontinentech a pod níž spadá také retailová síť obchodů Rock Point. Ta u nás kromě outdoorových e-shopů provozuje na 40 kamenných prodejen.

Kýhos působil především ve vedení významných korporátních skupin. Ve skupině Škoda Transportation byl v pozici skupinového finančního ředitele zodpovědný především za financování, treasury a rozvojové aktivity. Stejně tak ve zdravotnické skupině Agel byl zodpovědný za finanční řízení, financování a investice. Několik let pracoval pro Evropskou banku pro obnovu a rozvoj (EBRD) se sídlem v Londýně, kam přestoupil z investičního fondu spravovaného britskou bankou Flemings. Cenné profesní zkušenosti si v mezičase ještě prohloubil při studiu v kanadské Ottavě a ve Velké Británii a v letech 2008-2009 byl jmenován jedním z nejlepších treasurerů ČR.

Také ve společnosti Outdoor Concept bude jeho úloha spojena hlavně s finančním řízením a rozvojem jednotlivých firem celé skupiny. Ta zaštiťuje vývoj, výrobu a distribuci jak vlastních značek oblečení a vybavení pro volný čas (Hannah, Rafiki), tak těch zahraničích. Jedná se o značky Keen, Osprey, Garmont, Julbo, Smartwool, Matt, Tatonka a další.

„Nadhled a důraz na detail, který je pro výsledek rozhodující. Poctivý trénink a ambice uspět a posouvat se dál. Takhle znám Marka z našich společných sportovních let a cením si jeho profesionálních zkušeností i osobního nastavení,“ říká Stanislav Krpejš.

Marek Kýhos si do nové pozice přináší znalosti strategického řízení, schopnost posilovat pozici celé skupiny na trhu. Sám jako aktivní sportovec má dlouhodobé osobní zkušenosti s outdoorovým vybavením.

 

Zdroj: blue gekko

Praha, 20. května 2021