Skupina Packeta, majitel Zásilkovny, koupila kurýrní službu Zavezu.cz

Skupina Packeta, která vlastní přední českou logisticko-technologickou firmu Zásilkovna a další společnosti zajišťující služby výdejních míst a logistiky, získala 100% podíl v komunitní kurýrní službě Zavezu.cz. Služba Zavezu.cz funguje od roku 2016. Propojuje lidi, kteří někam jedou, s těmi, kteří potřebují něco převézt. Využívají ji desítky tisíc lidí.

„Zavezu je etablovaná a úspěšná služba, která má obrovský potenciál. Mezi našimi byznysy existuje řada synergií, které nám pomohou k dalšímu růstu. Jsem moc ráda, že v týmu zůstává zakladatel Zavezu David Pertl, se kterým budeme projekt dále rozvíjet. David zároveň zůstává ve vedení společnosti a ve funkci jednatele,” říká Simona Kijonková, CEO skupiny Packeta a zakladatelka a spolumajitelka Zásilkovny.

„Ve spojení se Zásilkovnou je velký prostor pro další rozvoj Zavezu. Velkého a silného partnera jsme hledali již delší dobu. Jsem rád, že se jím stala právě Zásilkovna v čele se Simonou Kijonkovou, která je pro mě zosobněním technologické a inovativní vizionářky,“ doplňuje David Pertl, zakladatel a spolumajitel Zavezu.

Zavezu.cz funguje od roku 2016. Nabídku a poptávku v Zavezu může zákazník zadat přes jednoduchou mobilní aplikaci, která je k dispozici pro Android i iOS. Službu může využít každý, kdo potřebuje převézt nějakou věc, ať už se jedná o zapomenutý mobil, vyzvednutí těžkého nákupu nebo přestěhování lednice z jednoho konce města na druhý. Na druhé straně je převozník, který v aplikaci vidí poptávku vedoucí po jeho trase a může si tak cestu zlevnit nebo si dokonce přivydělat. Největší zájem je o přepravu věcí, které nikdo nechce přepravit nebo se přepravují obtížně, jako je nábytek, pneumatiky, jízdní kola nebo křehké věci.

 

Zdroj: Zásilkovna

Praha, 8. prosince 2019