Společnost M2C zavádí do provozu novinku v technologii úklidu

V rámci zlepšování a zkvalitňování úklidových služeb společnost M2C, která se zabývá integrovaným facility managementem a nabízí specializovaný úklid vnitřních i venkovních prostorů, od října zavedla do ostrého provozu novinku v technologii úklidu.

Jedná se o bateriový I Mop XL, který představuje kombinaci flexibility a lehkosti běžného mopu s výkonem klasických podlahových mycích strojů. Tím se výrazně zvyšuje efektivita v porovnání s dvoustupňovým mokrým stíráním plochým mopem v kombinaci s podlahovou stěrkou.

„I Mop vylučuje negativa obou nástrojů, jichž je kombinací. V případě ručního mopu nízkou účinnost a nedostatečnou čistotu a v případě mycího stroje zase nepraktičnost a těžkou ovladatelnost. V 70 % případů se čištění podlah stále provádí ručně a inovace v tomto oboru za posledních 25 let spočívají spíše ve změně velikosti strojů než ve změně procesů,“ říká Milan Majerčík z divize Facility managementu společnosti M2C.

Další předností I Mopu je skutečnost, že podlaha je oproti mopování hned suchá a tudíž pochozí, což výrazně usnadňuje práci v prostorách s trvalým provozem (vestibuly, recepce, nonstop toalety apod.).

Snadná manipulace se strojem pak umožňuje úklid v místech se špatnou dostupností pro běžné stroje, tedy pod stoly, pod schodišti a v dalších úzkých prostorách. Mobilitu stroje zajišťují přídavná kolečka a nízká hmotnost. Kromě snadné obsluhy I Mop také zvyšuje úsporu vody, neboť podlahu čistí bez jejích zbytků a pro vyčištění plochy 400 m2 spotřebuje jen čtyři litry.

I Mopy v tuto dobu M2C zavádí na několika vybraných provozech obchodních center (OC Letmo Brno, Zlaté Jablko Zlín) a specifických provozech (Phoenix Praha a Brno,Commscope, TPCA). Od jeho zavedení si společnost slibuje nejen zefektivnění práce a celkovou úsporu, protože se jedná o inovaci v ČR teprve zaváděnou, avšak v zemích s vyšší hodnotou lidské práce však již běžnou.

 

Zdroj: BEAUFORT s.r.o.

Praha, 25. listopadu 2019