Společnost Mondelēz International investovala do svého závodu v Lovosicích

Společnost Mondelēz International investovala do svého výrobního závodu v Lovosicích v uplynulém roce více než 155 milionů korun. Investice se týkají úpravy a zvýšení výrobní kapacity dvou výrobních linek. Na první z nich se nově vyrábějí vybrané druhy pečených krekrů TUC, na druhé mini sušenky značky BeBe Dobré ráno.

Oba produkty jsou určené nejenom pro český trh, ale vyvážejí se z lovosického závodu do řady dalších evropských zemí s tím, že produkt BeBe Dobré ráno je mimo Českou republiku známý jako belVita. Obě linky byly po významné renovaci a zkušebním období uvedeny do plného provozu na začátku letošního roku.

„Podařilo se nám nejenom zvýšit výrobní kapacitu našich klíčových produktů, ale také rozšířit portfolio produktů, které u nás vyrábíme,“ říká Nicolas Bouchet, ředitel továrny v Lovosicích. „Výraznou renovací tak ve velmi krátkém časovém úseku prošly hned dvě z celkových pěti výrobních linek.“ Továrna v současné době vyrábí celkem 130 druhů oplatek, sušenek a slaných produktů. Jde především o produkty tradiční značky Opavia, tedy BeBe Dobré ráno, Miňonky, Tatranky, Koka, Esíčka, Derby a další.

Kromě továrny v Lovosicích vyrábí společnost Mondelēz International své produkty v dalších dvou českých továrnách v Opavě a Mariánských Lázních, přičemž továrna v Opavě je největším a nejmodernějším závodem společnosti na výrobu sušenek v Evropě. Také do jeho rozvoje společnost v uplynulých letech investovala. Za více než čtyři miliardy korun zde vedle stávající haly vznikla zcela nová supermoderní výrobní hala.

Továrna v Lovosicích je významným zaměstnavatelem v regionu, pracuje pro ni 350 zaměstnanců. Ekonomický dopad jejích operací je však širší. Továrna v maximální možné míře využívá lokální české dodavatele. Její dodavatel mouky například od místních zemědělců odebírá pšenici pěstovanou podle standardů iniciativy Harmony, což je projekt zaměřený na udržitelné pěstování této komodity.

 

Zdroj: Native PR, s. r. o.

Praha, 11. února 2020