Tadeáš Kos – nová posila VCHD Cargo

Do české přepravní společnosti VCHD Cargo nastoupil zkušený manažer a specialista na projekty kontraktní logistiky Tadeáš Kos, který povede pobočku VCHD Cargo v Brně. Na této své nové pozici bude zodpovědný nejen za rozvoj svěřené pobočky, ale díky její strategické poloze i za obchodní aktivity celé společnosti na Moravě a na Slovensku.

Tadeáš Kos vystudoval obchodní akademii v Hodoníně a svou kariéru v logistice zahájil před 18 lety jako dispečer společnosti TOPTRANS Brno. V letech 2004–2006 absolvoval pracovní praxi ve Velké Británii, kde působil jako F&B Manager pro společnosti Alias a Abode v Manchesteru.

Po návratu do České republiky nastoupil do společnosti DACHSER v Břeclavi, kde po absolvování Logistické Akademie v Německu od roku 2009 působil na pozici certifikovaného logistického manažera. V roce 2011 byl jmenován vedoucím pobočky DACHSER Břeclav, která se vyprofilovala jako specialista na kontraktní logistiku.

Od března roku 2014 zastával post jednatele celé společnosti DACHSER Břeclav a vedl v oblasti kontraktní logistiky řadu velkých implementačních projektů v celé Evropě. Osobně se zapojil i do logistických projektů v Číně, Velké Británii, Francii, Německu, Slovensku, Španělsku a Rusku.

Strategicky i metodicky řídil logistické provozy společnosti DACHSER s.r.o. ve Frenštátě pod Radhoštěm a Letohradu s celkem 180 zaměstnanci. V letech 2018–2020 byl také Mluvčím kruhu logistických manažerů za východní region společnosti DACHSER (Česká republika, Polsko, Rusko, Slovensko a východní část Německa).

Do VCHD Cargo přichází Tadeáš Kos ze společnosti ALZA, největšího internetového obchodu na českém i slovenském trhu, kde měl na starosti provozní management logistických center s prioritou slovenských poboček společnosti.

„Přiznám se, že společnost VCHD Cargo je pro mne velkou výzvou a v nové příležitosti vidím velikou  možnost dalšího růstu. Navíc pevně věřím, že mé zkušenosti z mezinárodních projektů mohou pomoci rodinné společnosti VCHD Cargo být stabilním a vyhledávaným partnerem i na evropském trhu,“ říká Tadeáš Kos.

Tadeáš Kos je ženatý a má dvě děti, svoje volné chvíle primárně věnuje své rodině a když najde čas, tak i svým koníčkům – má rád cestování, adrenalinové sporty, playstation, dobré jídlo a kvalitní víno. Mluví plynně anglicky, učí se německy a španělsky.

 

Zdroj: Industrion Boutique s.r.o.

Praha, 16. listopadu 2020