Úředničinu nechte umělé inteligenci, vaše zkušenosti ale nahradit nedokáže, míní experti, kteří vystoupí na konferenci Sales Management 2023

Business v rukách AI, nebo návrat ke kořenům? Tak zní téma letošního ročníku konference Sales Management, kterou pořádá společnost Blue Events. Setkání obchodních ředitelů, šéfů prodeje, vedoucích obchodních týmů a Key Account manažerů z řad špičkových firem působících na českém trhu se uskuteční 7. června v konferenčním centru KC City v Praze.

AI neboli umělá inteligence – termín, který se stále více propisuje do naší práce a do našich životů. Jak AI ovlivňuje práci v obchodním oddělení? „Při hledání stále lepší technologie a nástrojů někdy zapomínáme na to, o čem vlastně obchod skutečně je. Kde je oprávněný prostor pro využití AI a naopak, v čem jsme jako lidé nenahraditelní,“ komentuje zastřešující téma chystaného programu Michaela Dvořáková ze společnosti Blue Events, která stojí za programem konference.

V první části programu se řečníci zaměří na ty oblasti, v nichž může AI oboru významně pomoci. Josef Holý, odborník na umělou inteligenci a spoluautor podcastu Kanárci v síti poskytne na úvod komplexní vhled do problematiky a poukáže na širší souvislosti a rizika.  Jan Lát, CFO a místopředseda představenstva společnosti BENEŠ a LÁT se podělí o zkušenosti z využití AI v optimalizaci výrobních procesů. Na průnik umělé a lidské inteligence při práci s cílovými skupinami se účastníci podívají s Martinem Hoškem, byznys konsultantem firmy IMPER. Stále oblíbenější nástroj Chat GPT využívají pro posílení prodeje v InSpace Proximity. Šéfka obchodního rozvoje a marketingu Anna Bohoněk ukáže, jako si s jeho pomocí významně ušetřit práci.

Technologie nejsou všechno

Po pauze na kávu se pozornost přesune k oblastem, v nichž naopak bodují lidské zkušenosti a emoce. Veronika Kotásková a Linda Vavříková ze Slevomantu společně poodhalí, jak jim zavedení revolučního online motivačního programu pomohlo při posílení loajality zákazníků natolik, že se to pozitivně odrazilo na obratu firmy. To, že při vyjednávání a řízení cen jde v neposlední řadě také o vztahy s obchodními partnery a klienty, připomene Karel Otýs, trenér a lektor nákupu, obchodu a vyjednáváníJan Kyselý z FUTURE SALES se podělí o efektivní způsob práce s platformou LinkedIn, aby se stala jednou z vašich hlavních akvizičních platforem.  Petra Hudeček Končelíková, Founder & General PartnerNation1 a Fares Měchura ze společnosti Saleshero uklidní všechny obchodní manažery, kteří se umělou inteligencí a technologiemi cítí ohroženi. Ve společné diskuzi se zaměří na téma, které často bývá v éře technologií přehlíženo: jakou roli v úspěšném byznysu hrají tradiční obchodní dovednosti.

Odpolední inspirativní diskuze pak propojí myšlenky předchozích dvou bloků. Vedle v úvodu zmíněného Josefa Holého se zapojí Luboš Lukasík, CCO společnosti Enterprise a člen představenstva T-Mobile Czech Republic, Petr Ritz ze společnosti Samsung a šéf poradenské firmy Simon says Šimon Srp. Jejich cílem je vytvořit otevřený prostor pro sdílení nových nápadů a zkušeností z praxe.

Sales Management z produkce Blue Events každoročně přináší návody a inspiraci pro efektivní řízení obchodu, ukazuje nové cesty jak kombinovat jednotlivé osobnosti obchodníků, jak je motivovat, a odměňovat, jak využívat technologie, zkrátka jak zajistit udržitelnost a funkčnost obchodního týmu. Letošní ročník partnersky podpoří mj. Slevomat, Monitora Media, Kofola, MediaGuru či Deník N.

 

Zdroj: blue events

Praha, 29. května 2023