V prodejnách Jednoty Hodonín hraje nové in-store rádio

Síť maloobchodních prodejen potravin Jednoty, spotřebního družstva v Hodoníně, začala nově využívat in-store rádio s hudební licencí od nezávislého správce autorských práv Soundreef. Prodejny díky tomu získají hudbu i obsah podle vlastní potřeby za výrazně nižší poplatky. Dodavatelem služby je zlínská společnost IS Media.

Na 67 prodejnách Jednoty Hodonín byl nyní nově vybudován systém ozvučení prodejen. „Nová služba nám nyní přináší možnost zajistit, aby se lidé u nás cítili komfortněji a podkresová hudba jim zpříjemnila nakupování. Navíc můžeme systém využít pro informování zákazníků,“ uvedla JUDr. Milena Kadlecová, ředitelka spotřebního družstva Jednota Hodonín a dodala, že nespornou výhodou in-store rádia od společnosti IS Media je i výrazná úspora za licencovanou hudbu.

IS Media licencuje hudbu od nezávislého správce autorských práv Soundreef, který licencuje hudbu přímo od autorů a hudebníků. „Agentury jako OSA nebo Intergram nemají s těmito umělci nic společného a odpadá tak povinnost platit jim příslušné poplatky. Klienti tak obvykle uspoří okolo 50% nákladů za hudbu,“ vysvětluje princip služby David Malina, manažer IS Media, a doplňuje, že Jednota Hodonín se tak zařadila k více jak dvou tisícům obchodům v ČR a SR, které jejich rádio využívají. Postupně bude in-store rádio rozšiřováno i do dalších prodejen společníků COOP Morava s.r.o., v dohledné době prodejen Jednoty, spotřebního družstva v Mikulově, Uherském Ostrohu a Boskovicích.

Kromě hudby na míru umožní rádio jednotlivým družstvům a jejich prodejnám přizpůsobit si rádio svým potřebám. Ty si tedy mimo hudební program mohou vytvořit a naplánovat do vysílání vlastní spoty, časovat program i hlasitost dle potřeby. „V prodejnách Jednoty Hodonín se také plánuje v blízké budoucnosti do in-store rádia zařadit provozní hlášení, z nichž některá bude ovládat podle potřeby personál konkrétní prodejny,“ nastínil David Malina.

 

Zdroj: IS Média

Praha, 14. července 2020