V rámci svého jubilea podpoří dm drogerie třicet projektů z oblasti trvalé udržitelnosti

V roce 2022 oslaví společnost dm drogerie markt 30 let na tuzemském trhu. Při této významné příležitosti hodlá prostřednictvím společensky odpovědné iniciativy {SPOLEČNĚ} podpořit rovnou třicítku projektů, které se věnují trvalé udržitelnosti. Prospěšné projekty je možné přihlásit do 28. února.

Právě trvalá udržitelnost je dlouhodobě součástí filozofie dm drogerie. „Dbát na udržitelnost totiž jinými slovy znamená pečovat o budoucnost příštích generací. Udržitelná budoucnost je naší prioritou, a proto se během oslav třicátých narozenin zaměříme na oblast trvalé udržitelnosti a oceníme třicet zelených projektů. Ty získají od dm finanční podporu pro svou realizaci,“ přibližuje Jiří Peroutka, manažer komunikace dm drogerie markt.

Se svým nápadem se o podporu může ucházet kdokoliv, od jednotlivců přes neziskové organizace až po velké firmy. Nezáleží na rozsahu ani nákladnosti, podmínkou však je, aby se přihlášený projekt zabýval tématem trvalé udržitelnosti, zejména v oblasti životního prostředí. Zároveň by se mělo jednat o projekt nový, není tedy možné přihlásit takový, který již byl realizován v minulosti. „Projekty lze přihlašovat přes platformu Společně do konce února. TOP 30 vítězných projektů vybere odborná porota v průběhu března. Realizace pak proběhne od dubna do září 2022,“ dodává Peroutka.

V minulosti dm k příležitosti významných milníků věnovala prostředky charitativním organizacím či školkám a založila tradici dm dobrovolnických dnů. Při oslavách 25 let pak podpořila více než 200 projektů ze sociální oblasti, a to částkou ve výši bezmála 15 milionů korun.

 

Zdroj: LESENSKY.CZ s.r.o.

Praha, 31. ledna 2022