Vedením SOCR ČR je pověřen viceprezident Michal Ševera

Vzhledem k tomu, že paní Marta Nováková byla jmenována do funkce ministryně průmyslu a obchodu, vzdala se ke dni 25. 6. 2018 své dosavadní funkce prezidentky Svazu obchodu a cestovního ruchu ČR. K tomuto termínu předala plnou moc dosavadnímu viceprezidentovi Svazu – Michalovi Ševerovi, aby Svaz zastupoval v plném rozsahu, a to až do doby zvolení nového prezidenta/prezidentky.

Panu Ševerovi děkujeme za přijetí tohoto pověření. Vzhledem k tomu, že se jedná o dlouholetého, a dokonce i zakládajícího člena SOCR ČR, bude dobrým reprezentantem a obhájcem zájmů všech členů našeho Svazu.

Problematika obchodu je i nadále zastřešována dosavadním viceprezidentem pro obchod Pavlem Mikoškou a záležitosti cestovního ruchu bude i nadále řešit dosavadní viceprezident Svazu pro cestovní ruch a president AHR, Václav Stárek.

Těmito rozhodnutími je zajištěn plynulý chod našeho Svazu a kontinuita dosavadní činnosti. Paní ministryni bude nabídnut titul „čestná prezidentka SOCR ČR“.

Zároveň bychom rádi paní ministryni poblahopřáli k její funkci a popřáli mnoho zdaru. Jsme velmi rádi, že tento post obsadila osoba s velkou a dlouholetou zkušeností jak z oblasti podnikání, tak i obchodu. Věříme, že využije svých dlouholetých zkušeností z oblasti podnikání k dalšímu zlepšování podnikatelského prostředí, ke snižování administrativní zátěže podnikatelů a posílení významu obchodu, cestovního ruchu i služeb.

Současně bychom Vás rovněž chtěli informovat, že k 15. 7. 2018 ukončila svůj pracovní poměr ve Svazu obchodu a cestovního ruchu ČR dosavadní generální ředitelka Alexandra Rudyšarová, která se stala náměstkyní rovněž na Ministerstvu průmyslu a obchodu. Nově byla řízením Svazu pověřena Irena Vlčková, která dlouhodobě působí ve Svazu a v posledním období vykonávala funkci manažera pro cestovní ruch, sociální dialog a PR.

 

Zdroj: Svaz obchodu a cestovního ruchu ČR

Praha, 20. července 2018