Veletrh HANNOVER MESSE 2020 přesunut

Termín veletrhu HANNOVER MESSE 2020 se přesouvá  na 13. – 17. července. Veletržní správa Deutsche Messe AG tím reaguje na celosvětový vývoj v souvislosti s virem Covid 19 (Coronavirus).

Rozhodnutí přesunout termín veletrhu na červenec 2020 proběhlo v úzké shodě mezi orgány ochrany veřejného zdraví regionu Hannover, rady vystavovatelů Hannover Messe a partnerskými svazy VDMA (Svaz německých výrobců strojů a zařízení) a ZVEI (Asociace německých výrobců elektrických a elektronických produktů).

Orgány ochrany veřejného zdraví regionu Hannover se obrátily na veletržní správu Deutsche Messe AG s naléhavým doporučením dodržovat pokyny Institutu Roberta Kocha, které zahrnují rozsáhlá opatření pro zachování zdraví zvláště v souvislosti s organizací velkých akcí. Patří k nim měření tělesné teploty u všech vchodů, zamezení přístupu na akci účastníkům z rizikových oblastí a osobám, které byly s osobami z rizikových oblastí v kontaktu. Tato opatření by předpokládala rozsáhlé kontroly všech účastníků veletrhu, vystavovatelů, návštěvníků a rovněž poskytovatelů služeb, výstavářských a cateringových firem.

Uskutečnění uvedených opatření není pro veletržní správu Deutsche Messe realizovatelné. Realizace opatření by ohrozila hladký průběh veletrhu. Účel plánované akce by nemohl být naplněn nebo pouze se značnými omezeními jak pro návštěvníky, tak vystavovatele.

Vzhledem k tomu, že zdraví vystavovatelů, návštěvníků, spolupracovníků a obyvatelstva má pro veletržní správu Deutsche Messe AG nejvyšší prioritu, bylo ve shodě s radou vystavovatelů veletržní správy Deutsche Messe rozhodnuto termín veletrhu přeložit na červenec.

„Našim vystavovatelům nabízíme červencovým termínem nejbližší možnost prezentovat své inovace před světovou veřejností a uzavírat nové obchody,“ říká Dr. Jochen Köckler, předseda představenstva veletržní správy Deutsche Messe AG. „S ohledem na výzvy, kterým musí světové hospodářství v první polovině roku ve spojitosti s coronavirem čelit, představuje nový termín velkou příležitost. Nejvýznamnější světový průmyslový veletrh se stane už v červenci významným impulzem a podporou globálního hospodářství. Veletrh Hannover Messe je a zůstane významným symbolem německého průmyslu.“

„Rozhodnutí veletržní správy Deutsche Messe AG má plnou podporu svazu VDMA. Přeložení termínu veletrhu HANNOVER MESSE na červenec považujeme vzhledem k současným problémům, které způsobuje coronavirus za správné,“ říká hlavní jednatel svazu VDMA Thilo Brodtmann. „Předpokládáme, že se situace v následujících měsících uklidní a ve strojírenství opět nastane oživení obchodu.“

„Rozhodnutí veletržní správy Deutsche Messe AG odložit veletrh HANNOVER MESSE je správné a přichází právě včas, “ zdůrazňuje Wolfgang Weber, předseda vedení ZVEI. „Významný mezinárodní průmyslový veletrh žije především setkáváním lidí z celého světa, které je možné pouze tehdy, pokud není v sázce ohrožení zdraví.  Pro elektrotechnický průmysl má velký význam, že bude moci v létě prezentovat před veřejností své produkty pro Průmysl 4.0, elektrifikaci a větší energetickou účinnost.“

 

Zdroj: zastoupení Deutsche Messe v ČR

Praha, 6. března 2020