Výrobní družstva získala ocenění v soutěži Českých 100 nejlepších 2015

Pan-evropská společnost Comenius udělila šesti výrobním družstvům, členům Svazu českých a moravských výrobních družstev, ocenění v soutěži Českých 100 nejlepších, v oborové kategorii Zaměstnanost & družstevnictví.

Slavnostní vyhlášení výsledků letošního ročníku soutěže proběhlo v pátek 27. listopadu ve Španělském sále Pražského hradu za účasti představitelů vlády, politické reprezentace a významných hostů.

Cílem soutěže Českých 100 nejlepších je v celonárodním měřítku nalézt a ocenit firmy, podniky a společnosti, které dosahují vynikajících, mimořádných nebo pozitivně pozoruhodných výsledků. V průběhu reprezentativního večera bylo vyhlášeno 10 nejlepších českých firem za rok 2015, osm oborových kategorií a ocenění se rovněž dočkali jednotlivci v kategoriích Lady Pro a Gentleman Pro.  V rámci oborové kategorie Zaměstnanost & družstevnictví byla oceněna výrobní družstva:

  • Dřevotvar Jablonné nad Orlicí
  • Dřevozpracující družstvo Lukavec
  • Granát Turnov
  • Horácké autodružstvo Velké Meziříčí
  • Otava Písek
  • Plzeňské dílo Plzeň

Ocenění z rukou ministryně práce a sociálních věcí Mgr. Michaely Marksové a JUDr. Rostislava Dvořáka, předsedy SČMVD, převzali předsedové výrobních družstev Ing. Martin Beran (Dřevotvar Jablonné nad Orlicí), Ing. Pavel Kříž (DDL Lukavec), Ing. Miloslav Šorejs (Granát Turnov), Vlastimil Zachoval (Horácké autodružstvo Velké Meziříčí), Ing. Petr Kostohryz (Otava Písek) a Ing. Ladislav Folk (Plzeňské dílo Plzeň). Oceněná výrobní družstva představují přední české firmy ve svých oborech a jsou dynamickými a prosperujícími podniky, které využívají nejmodernějších výrobních technologií a jejichž výrobky mají odbyt v České republice i v zahraničí.

Svaz českých a moravských výrobních družstev patří mezi největší a nejvýznamnější svazy zaměstnavatelů v České republice. Je představitelem silné skupiny výrobních družstev, zastupuje jejich zájmy na úrovni vlády a Parlamentu České republiky, podporuje členská družstva širokou škálou odborných činností a služeb ve stěžejních oblastech podnikání a vytváří a prosazuje podmínky pro jejich rozvoj. Členskou základnu svazu tvoří přes 200 výrobních družstev z celé České republiky, jejichž činnost zahrnuje obory ve stavebnictví, strojírenství, automobilovém průmyslu, chemickém a kosmetickém průmyslu, výrobu automatizovaných pracovišť, nábytku, skla, plastů, obalů, oděvů nebo hraček.

 

Zdroj: Svaz českých a moravských výrobních družstev

Praha, 30. listopadu 2015