Vznikla nová platforma Food‘n Beverage Foundation Czech

Na základech Českého gastronomického institutu vznikla nová platforma Food `n Beverage Foundation Czech. Stojí za ní aktivní profesionálové Luboš Kastner, Filip Sajler a Adam Eliáš. Základní ambicí Food `n Beverage Foundation Czech je podpořit české gastronomy a  gastronomii novými impulsy, být v centru jejího dalšího rozvoje. Aktivitami, které už běží naplno, jsou přípravy české účasti na Bocuse d`Or Europe a  GastroTek.

„Gastronomie bojovala s celou řadou problémů stejně jako jiné obory – covid, energie, celkový růst nákladů, zrušení EET a další. Co stále bolí, je nedostatek lidí a primárně těch profesně nejkvalifikovanějších, stále hodně trpí na extrémní zdanění práce, nestabilní prostředí pro investory. Gastronomie potřebuje dále pokračovat ve změnách, které započala, efektivitě, dlouhodobé vizi, inovacích a srozumitelnosti směrem k hostům. Nikdo neříkal, že to bude jednoduché, ale pojďme tvořit společně nové gastro,“ říká Filip Sajler ke vzniku Food‘n Beverage Foundation Czech (FBFC).

Luboš Kastner definuje základy, na kterých FBFC staví: „Profesionalita a nadšení, to jsou dva základní pilíře pro úspěch gastronomických byznysových konceptů a partnerství v budoucnosti. S Food n’Beverage Foundation Czech na těchto dvou pilířích stavíme a přinášíme v maximální formě na všechny naše projekty a partnery.“

„Gastronomie je dynamicky se rozvíjející obor a posun k Food n‘Beverage Foundation Czech jde tomuto rozvoji naproti. Stává se fantastickým inkubátorem projektů propojujícím gastronomii s ostatními obory,“ dodává Adam Eliáš.

Food‘n Beverage Foundation Czech je držitelem licence nejprestižnější světové kuchařské soutěže Bocuse d‘Or pro Českou republiku. Mezi dvaceti týmy, které byly vybrány k účasti v evropském finále Bocuse d´Or, je po mnoha letech také český tým v čele s vítězem národního kola Bocuse d´Or Dominikem Unčovským. Bocuse d’Or Europe se koná 19. a 20. března v Trondheimu. „Do Trondheimu je třeba se důkladně připravit a v tom poskytujeme Dominikovi a jeho týmu intenzivní podporu,“ potvrzuje  Adam Eliáš, který je zároveň ředitelem Bocuse d‘Or Czech.

První velkou akcí, kterou Food’n Beverage Foundation Czech iniciuje, je GastroTek. Svým obsahem a zaměřením naprosto unikátní událost se uskuteční 12. a 13. dubna v pražském O2 universu. GastroTek na jednom místě propojí top lídry české gastronomie, ekonomy, odborníky na technologie, včetně AI,  a jejich vize. Dynamickými vstupy nabitý program je orientován na hlavní pilíře rozvoje české gastronomie a její budoucnost.

 

Zdroj: 2media.cz, s.r.o.

Praha, 23. ledna 2024