Zákazníci a zaměstnanci makro ČR zpříjemnili Vánoce více než tisícovce dětí a seniorů

Třetí ročník charitativního projektu Vánoční strom přání, který proběhl od 14. listopadu do 17. prosince 2023, znovu pomohl obdarovat potřebné. Zákazníci ve spolupráci se zaměstnanci velkoobchodu makro ČR pomohli splnit vánoční přání dětem a seniorům z dětských a pečovatelských domovů po celé České republice. Celkové číslo obdarovaných lidí převýšilo jeden tisíc. Tento dobrý skutek makro ČR ještě doplnilo zasláním košů potravin a zboží partnerským domovům.

Stromy splněných přání zdobily každou ze 13 prodejen makro ČR po celé České republice a centrálu společnosti déle jak jeden měsíc. Proces byl opět vcelku jednoduchý – zákazníci a zaměstnanci vyberou přání umístěné na stromku, zakoupí příslušný produkt a odevzdají jej na pokladně. Jakmile se veškerá přání ze stromků vyplnila, ředitelé prodejen a jejich kolegové všechny dary do domovů v jejich regionu v období těsně před Vánoci osobně doručovali.

„Projekt Vánoční strom přání nám umožňuje přinést radost a naději do života dětí a seniorů, kteří jsou často v nelehkých životních situacích. Díky štědrosti našich zákazníků jsme měli možnost darovat dárky dětem podle jejich vlastních přání. Spolu s dalšími kolegy jsme přivezli do Dětského domova v Pyšelích dvě plná auta dárků, ovoce a sladkostí. Je velmi pěkné sledovat, jak tato iniciativa spojuje komunitu a jsme rádi, že jsme mohli být součástí tohoto příběhu, který dělá radost,“ dodává ředitelka prodejny makro Průhonice Elvíra Lišková, která letos spolupracovala s Dětským domovem Pyšely.

Kromě dárků od zákazníků a zaměstnanců měl každý obchod možnost věnovat svým partnerským domovům koše potravin a zboží navíc, což přispělo k ještě veselejším Vánocům pro děti a seniory. „Všechny naše prodejny měly možnost si samy vybrat konkrétní místo podpory. Zástupci prodejen a centrály společnosti poté zajistili osobní předání dárků. Například v Brně letos poprvé podpořili smysluplný projekt Dům svobodných matek. Naším zaměstnancům i zákazníkům patří velký dík za to, jak aktivně, s radostí a chutí pomáhají tento projekt každý rok realizovat a vylepšovat. O Vánocích bychom si měli pomáhat,“ dodává Martin Čivrný, vedoucí komunikace makro ČR.

 

Zdroj: FleishmanHillard

Praha, 26. prosince 2023