Zaměstnanci Alberta v srpnu přispěli díky charitativnímu běhu 210 000 korun potřebným

Během letošního čtvrtého ročníku „Měsíce zdraví“ v Albertu společnost navazuje na své aktivity v oblasti péče o zdraví zaměstnanců. Inspiruje je k lepšímu životnímu stylu a motivuje k pohybu. Jednou z aktivit je již tradičně i Běh pro Nadační fond Albert. Letos zaměstnanci v srpnu naběhali nebo nachodili téměř 11 500 km, čímž nejenom prospěli svému zdraví, ale i podpořili zájmové a volnočasové aktivity znevýhodněných dětí prostřednictvím Nadačního fondu Albert. Patronem běhu je ikona paralympijské cyklistiky, Jiří Ježek.

Téměř 250 zaměstnanců obchodů Albert se zapojilo do tradičního Běhu pro Nadační fond Albert a uběhlo či nachodilo 11 451 km pro dobrou věc. Letošní ročník byl výjimečný, kvůli koronavirové epidemii se nekonal jeden běh, ale zaměstnanci mohli sportovat a sbírat potřebné kilometry v aplikaci v průběhu celého měsíce. Díky jejich zápalu a výdrži tak získal Nadační fond Albert částku 210 000 korun, což je téměř jednou tolik než loňském roce. Obnos využije na podporu dětí ze sociálně znevýhodněného prostředí, které se dlouhodobě věnuje. Prostředky za naběhané kilometry přispěje Nadačnímu fondu Albert společnost Albert.

Podpora zdraví zaměstnanců v průběhu celého roku

Podporu zdraví zaměstnanců, a to nejen psychického ale i fyzického, se Albert intenzivně věnuje již několik let. Během roku dodává do kuchyněk zdarma ovoce na svačiny, přispívá na kartu Multisport nebo pořádá Dny zdraví a sportu na prodejnách, v distribučních centrech a na centrále. Celoroční aktivity pak vrcholí v srpnu, který je v Albertu měsícem zdraví. V průběhu něj se koná řada inspirativních workshopů pro fyzickou i psychickou pohodu a zdravý životní styl a také již zmiňovaný Běh pro Nadační fond Albert. Patronem tohoto projektu je již třetím rokem Jiří Ježek, šestinásobný vítěz paralympijských her, který motivuje a inspiruje zaměstnance ke zdravému životnímu stylu.

 

Zdroj: Albert Česká republika, s.r.o.

Praha, 4. září 2020