Zlaté jablko zveřejnilo své výsledky za rok 2018

Obchodní a zábavní centrum Zlaté jablko ve Zlíně má za sebou 10 let úspěšného fungování. I v roce 2018 překonalo výsledky z přecházejících let a připsalo si rekordy v návštěvnosti a obratu. Pro své návštěvníky v květnu připravilo velkolepou oslavu 10. výročí, část centra prošla rekonstrukcí a přibyly nové prodejny. V investicích do vylepšení Zlaté jablko pokračuje také v tomto roce.

Zájem o nákupy ve Zlatém jablku stále roste a pozitivní trend pokračuje i v letošním roce.  Nasvědčují tomu již i meziroční srovnání za měsíc únor. V roce 2018 do obchodního centra zavítalo téměř 7 milionů návštěvníků, tedy o 2,5 % více než o rok dříve, stejnou měrou se zvětšil i hrubý obrat centra. Měsícem s největší návštěvností byl již tradičně prosinec, kdy sem denně dorazilo v průměru 26 tisíc lidí. Nejvíce návštěvníků, bezmála 41 tisíc, pak zaznamenalo Zlaté jablko 21. prosince.

Rok 2018 byl pro nás rokem oslav a velkých investic, z nichž největší ve výší 5 milionů korun směřovala do úpravy povrchu na střeše parkovacího domu,“ připomněl ředitel Zlatého jablka Jiří Kratochvíl. Oslavy 10. výročí byly opravdu nepřehlédnutelné a probíhaly celý jeden květnový víkend. Zahájila je exkluzivní Golden Night s hvězdným moderátorem Leošem Marešem, rapperem Rytmusem a známými modelkami. Na náměstí Míru pak vystoupili například Mandrage, Victoria Velvet a Osmany Laffita s módní show. Zábavné atrakce byly připraveny i pro děti a nechyběl ani velkolepý ohňostroj.

Pro naše návštěvníky jsme k výročí připravili i v průběhu roku řadu dárků v podobě novinek a úprav. Nových technologií si mohou všimnout třeba v parkovacím domě, kde byly nainstalovány kamery s detekcí SPZ a veškerá svítidla byla osazena úspornými LED diodami. Otevřeli jsme několik nových prodejen a část centra prošla rekonstrukcí,“ doplnil Jiří Kratochvíl.

K novým prodejnám patří UGO Salaterie, Space mobilní telefony, potřeby pro domácnost Top Shop a klenotnictví Jolleo, nové prostory získala zmrzlinárna Adria Grande a módní značka Feratt. Kompletní rekonstrukcí prošla restaurace KFC v přízemí i celý foodcourt ve 2. poschodí, včetně restaurace Červený orel. Nové jsou zde podlahy, nábytek a osvětlení.

Další novinka musela potěšit milovníky filmu – v největším sále multikina Golden Apple Cinema byl nainstalován prostorový systém zvuku Dolby Atmos, který přináší intenzivní zvukový zážitek z filmu. Nové hrací sestavy zase oživily zábavu v dětském koutku. Úpravy se dotkly i podchodu před vstupem do Zlatého jablka.

Zaznamenali jsme také velký zájem o nákup dárkových poukazů. Od roku 2010, kdy jsme je zařadili do nabídky, vzrostl jejich prodej devítinásobně,“ uvedl ještě Jiří Kratochvíl. Dlouhodobě oblíbené je potom parkování v parkovacím domě, jehož obrat se zvýšil o 3 %.

Ve svém rozvoji pokračuje obchodní centrum i v tomto roce. V lednu zde bylo nově otevřeno prostorné Svatební studio Dany Svozílkové, v březnu zahájila provoz rekonstruovaná a rozšířená  parfumérie Douglas a do provozu budou začátkem dubna uvedeny nové toalety pro veřejnost, přebalovací koutek a odkládací skříňky. V dubnu otevírají nové prodejny kosmetiky Dermacol a módní značky Celio. V plánu je také renovace prodejny potravin Billa a klenotnictví Apart.

 

Zdroj: OZC Zlaté jablko

Praha, 27. března 2019